Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Kulmu ani žehličku už nepotřebujete aneb Jak na krásné vlny bez tepla?

Mariia Boiko / Shutterstock.com

Dříve tak populární kulmy a žehličky už nejsou jedinou možností, jak na vlnité vlasy. Nový trend představují vlny bez tepla, známé také jako no heat curls nebo sockwaves. Dosáhnete jich velmi snadno, a to díky speciálním natáčkám, které jsou naprosto bezpečné a vhodné pro všechny délky i typy vlasů. A pokud zatím nechcete do těchto natáček investovat nebo zkoušíte metodu úplně poprvé, budou vám stačit i dlouhé ponožky nebo pásek od županu.

Přečtěte si také

Májová brynza je nejlahodnější. Pochutnejte si na ní právě teď!

Speciální natáčka bez poškození vlasů

Jak známo, vysoké teploty jsou pro vlasy škodlivé, protože je vysušují a mohou způsobovat jejich lámání a třepení. Naštěstí existuje řešení, jak dosáhnout objemných loken i drobných prstýnků za studena. Slouží k tomu speciální natáčka, které jste si nejspíš už všimli na sociálních sítích. Je měkká a jemná, takže vlasová vlákna žádným způsobem neničí, ale i tak vytvoří přes noc vlny přesně podle vašich představ. Dobrou zprávou je, že ji seženete už i v Česku, a to například na e-shopu dm drogerie nebo v drogeriích Rossmann. Vyjde vás jen na pár stovek.

Funguje ponožka i pásek od županu

Ne nadarmo se tomuto typu natáčení říká ponožkové vlny. Pokud totiž nemáte k dispozici zmiňovanou natáčku, můžete použít i delší ponožku. Její tloušťka přitom určuje velikost vlny. Na kudrlinky tedy doporučujeme slabé silonové ponožky, zatímco s tlustými froté ponožkami dosáhnete volných měkkých vln jako od moře. Pojďme se podívat, jak na to.

Připravte si:

  • dostatek ponožek v potřebné délce a tloušťce
  • hřeben
  • vlasové sponky
  • gumičky
  • stylingové přípravky

hedgehog94 / Shutterstock.com

Postup: Umyjte si vlasy a opatrně je vysušte ručníkem. Potom je nechte mírně proschnout a použijte stylingový sprej pro delší výdrž vln. Poté vlasy rozčešte, rozdělte na několik pramenů (4 až 6) a postupně k nim přikládejte ponožky, které co nejblíž k pěšince připněte sponkou. Dále vezměte jeden z pramenů zpoza ponožky a rozdělte ho na dvě části. a obě křížem přes ponožku obtáčejte. Vždy postupujte odshora až dolů ke konečkům a na závěr přichytněte spodní konec gumičkou. Stejně postupujte u všech dalších pramenů. Jakmile budete mít hotovo, můžete jít spát.

Ráno opatrně odepněte sponky a sundejte ponožky. Následně vlasy lehce pročešte pomocí prstů a vzniklé vlny zafixujte lakem na vlasy. Výsledný efekt by měl vydržet minimálně několik hodin.

YuriyZhuravov / Shutterstock.com

Zaplétání pro pokročilé

Pokud chcete experimentovat nebo vás klasické vlny už omrzely, můžete vyzkoušet pokročilé techniky. Jedna z nich se jmenuje unicorn, protože natáčku v tomto případě umístíte doprostřed hlavy, kde si vytvoříte pěšinku. Natáčku stačí vpředu připevnit skřipcem a vlasy rozdělit na prameny, které na ni budete zepředu dozadu pravidelně namotávat, přičemž pravidelně střídáte strany. Výsledek bude vypadat podobně jako francouzský cop a vy už ho jen stáhnete gumičkou a zafixujete lakem. Ráno nebo po několika hodinách můžete natáčku jednoduše zepředu vytáhnout. Vlasy pak pročísněte prsty, případně ještě lehce přelakujte a je to.

Zdroj: Seventeen, Real Simple, Kupi.cz