Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Varování před nebezpečnými výrobky: Obchody stahují olivový olej Kaiser Franz Josef, maďarský guláš i červenou řepu

Gleb Usovich / Shutterstock.com

Stahování výrobků z obchodů je běžnou praxí, která má za cíl chránit zdraví a bezpečnost zákazníků. V poslední době se s tímto opatřením setkáváme stále častěji, a to jak u potravin, tak i u dalšího spotřebního zboží. Důvodem bývá nejčastěji nevyhovující kvalita, chybné označení nebo podezření na kontaminaci. Aktuálně stažení výrobků oznámily řetězce Globus, Albert, Action a Makro.

Přečtěte si také

Z českých obchodů mizí košíky do ruky. Byly praktické a hodily se pro malé nákupy, stěžují si spotřebitelé

Globus stahuje olivový olej

Společnost Globus ČR, v.o.s. stahuje s okamžitou platností výrobek Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej s datem minimální trvanlivosti 21. 2. 2025 a šarží L - 23052E04. Důvodem je nevyhovující kvalita. Zákazníci mohou výrobek vrátit v kterémkoliv hypermarketu Globus a budou jim vráceny peníze v plné výši.

Albert stahuje červenou řepu

Obchodní síť Albert stahuje z prodeje produkt Řepa červená s šarží L 1705 od dodavatele Polabí odbytové družstvo. Důvodem je nevyhovující výsledek laboratorního vyšetření. Zákazníci, kteří si výrobek zakoupili ve dnech 26. 4.–1. 5. 2024, jej mohou vrátit a dostanou zpět peníze.

Globus

Makro stahuje maďarský guláš

Makro Cash & Carry ČR s.r.o. stahuje produkt FineLife Maďarský guláš 400 g s datem minimální trvanlivosti 3. 11. 2026 a šarží 231103. Důvodem je nevyhovující obsah masa oproti deklaraci. Zákazníci, kteří si výrobek zakoupili od 16. 11. 2023 do 26. 4. 2024, jej mohou do 31. 5. 2024 vrátit v jakémkoliv velkoobchodním středisku Makro a budou jim vráceny peníze.

Action stahuje kreativní sadu

Společnost Action informuje o stažení produktu Sada Scoubidou. Důvodem jsou nevyhovující plastové komponenty, které mohou představovat bezpečnostní riziko. Zákazníci mohou výrobek vrátit na kterékoliv prodejně Action a obdrží plnou náhradu.

Zdroj: Globus, Albert, Action, Makro