Jehněčí kolínko

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 812 Kč
Redakce Kupi.cz
22. února 2023
Dvě jehněčí kolínka v pekáčku, ponořená ve výpeku. Lamart.cz

Na jehněčím kolínku dušeném na zelenině a červeném víně si zajisté pochutnáte. Příprava se může zdát na první pohled trochu náročnější, ale věřte, že vše krásně zvládnete. S tímto pokrmem zajisté potěšíte i ty nejnáročnější strávníky.

Recept jehněčí kolínko vás vyjde na 203 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 812 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 812 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Bazalku nasekejte najemno a smíchejte s olivovým olejem. Takto připravenou směsí potřete očištěná jehněčí kolínka, která ještě před tím protkněte stroužky česneku, osolte, opepřete, naskládejte do misky a nechte přes noc odpočinout.

  • 2

    V kastrolu rozpusťte sádlo a zprudka na něm opečte jehněčí kolínka. Poté je vyjměte a na výpek nasypte nastrouhanou nebo na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a cibuli.

  • 3

    Vše orestujte dozlatova a zalijte vínem. Nechte lehce odvařit, přidejte drcená rajčata, tymián a zalijte vývarem.

  • 4

    Do takto připraveného základu vložte orestovaná kolínka a duste pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud nejsou měkká.

  • 5

    Hotová kolínka vyjměte, do základu přilijte trochu vývaru, zavařte a dochuťte solí, pepřem a trochou cukru. Můžete dle chuti ještě přidat víno.

Zajímavé tipy

K tymiánu můžete ještě přidat i snítku rozmarýnu – základ bude poté voňavější.

Líbil se vám recept Jehněčí kolínko? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.