Pstruh pečený v pergamenové papilotě

Časová náročnost: 45 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Dva pstruzi pečení v pergamenové papilotě v pánvi, s plátky citronu a čerstvými bylinkami. Lamart.cz

Pstruh pečený v pergamenové papilotě je starou kuchyňskou úpravou, díky které si potraviny uchovají svou jedinečnou šťavnatost, většinu vůní a chutí. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá, vhodná i pro úplné začátečníky.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Pstruha pod tekoucí vodou omyjte, zbavte slizu a osušte papírovými ubrousky.

  • 2

    Ostrým nožem na třech místech nařízněte kůži a vložte do ní na půlkolečka nakrájený citron.

  • 3

    Mezi citron a kůži vložte tymián a rozmarýn, osolte po povrchu, ale i v břišní dutině a sůl rozetřete.

  • 4

    Připravené pstruhy položte na pergamenový pečicí papír, zakápněte olivovým olejem a na pstruha položte na plátky nakrájené máslo.

  • 5

    Přes pstruha přehněte vrstvu pečicího papíru, ustřihněte a pomocí motouzu na obou stranách svažte. Do pečicího papíru dejte vždy jen dva pstruhy.

  • 6

    Takto připravenou papilotu se pstruhem dejte péct do vyhřáté trouby.

  • 7

    Po upečení a otevření papiloty pstruhy podlijte výpekem z másla a olivového oleje.

  • 8

    Podávejte na předehřátém talíři s vařeným bramborem, se salátkem nebo bramborovou kaší.

Tip

Bylinek nedávejte mnoho, v papilotě nabývají na intenzitě chuti a vůně.

Líbil se vám recept Pstruh pečený v pergamenové papilotě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.