Otevírací doba v obchodech 28. září 2022

Uzavřená pokladna v supermarketu Andrey Burstein / Shutterstock.com

Pokud rádi využíváte státních svátků k nákupu ve svém oblíbeném supermarketu, pak se vám bude hodit náš přehled, jaká bude jejich otevírací doba během nadcházejícího státního svátku, který připadá na středu 28. září 2022.

Přečtěte si také

Proč sekačka na trávu po zimě nefunguje? Závadu hledejte v nádrži

Otevírací doba v obchodech 28. září 2022

V České republice je otevírací doba supermarketů a hypermarketů v průběhu státních svátků omezena zákonem. Lidé ale stále zmatkují, kdy obchody otevřené jsou a kdy ne.

28. září spadá do svátků, pro které platí ze zákona zákaz otevření prodejen a s ním spojená změna otevírací doby pro obchody o rozloze nad 200 m², jako jsou např. Albert, Billa, Kaufland, Lidl, Penny Market, Globus a většina poboček řetězce Tesco. Existují však výjimky, kde si nakoupíte i ve středu 28. září 2022.

Přehled státních svátků ČR a otevíracích dob supermarketů a hypermarketů v roce 2022

Kde si 28. září nakoupíte?

Existuje i pár výjimek, kde si v tento den nakoupíte čerstvé pečivo, mléko a mnoho dalších potravin. Využít můžete rozvozových služeb, jako je Rohlik.cz nebo si jídlo objednat přes Damejidlo.cz.

Pokud budete na cestě autem, zcela jistě oceníte i informaci, že na vytipovaných čerpacích stanicích Shell jsou již delší dobu i menší BILLA stop & shop, kde koupíte nejrůznější potraviny od mléčných výrobků přes čerstvé pečivo až po uzeniny. Výjimku ze zákona tvoří také prodejny BILLA na Letišti Václava Havla a na Hlavním nádraží v Praze, kde mají otevřeno i 28. září.

Žena v supermarketu nakupuje podle nákupního seznamu Prostock-studio / Shutterstock.com

Makro svou otevírací dobu nemění

Velkoobchody patří mezi provozy, které, stejně jako lékárny, mohou mít i 28. 9. otevřeno. To se týká například obchodů Makro, které jsou velkoobchody, a zákaz se jich tedy netýká. Velkoobchod Makro bude mít 28. září otevřeno bez omezení.

Jak budou mít 28. září otevřeno hobby markety?

Zahrádkáře a domácí kutily naopak nepotěšíme – všechny velké řetězce hobby marketů jako Obi, UNI HOBBY, Baumax nebo Hornbach musí 28. září zůstat ze zákona zavřené.

IKEA a další řetězce s nábytkem a doplňky

Švédská společnost IKEA provozuje v České republice hned 4 obchody s nábytkem a několik výdejen nebo IKEA Pointů. Bohužel, během svátku si v kamenných prodejnách IKEA nenakoupíte a stejně tak ani v dalších nábytkářských řetězcích, jako je Asko, Möbelix, Sconto a další.

Jak bude mít otevřeno 28. září Alza?

Během svátku 28. 9. mají všechny pobočky otevřeno, kromě prodejny Brno Lískovec, Děčín, Frýdek-Místek, Příbram a Kladno.