Velká konkurence obchodů Kik a Pepco: Řetězec Action otevřel své prodejny v Česku

Nové prodejny Action již vítají zákazníky v České republice Action.com

Hradec králové a Kladno. To jsou města, ve kterých byly otevřeny první nové pobočky obchodního řetězce Action, který nabízí nepotravinářské zboží, podobně jako konkurenti Pepco a Kik. Další pobočky následují – tři prodejny už otevřely také v Moravskoslezském kraji. Nový prodejce na českém trhu nabízí širokou škálu více než 6 000 produktů, přičemž přinejmenším 1 500 z nich stojí méně než 25 Kč. Dvě třetiny sortimentu Action se neustále mění, každý týden je v prodejnách 150 nových položek.

Přečtěte si také

Jak odstranit skvrny z oblečení a vybělit zaprané prádlo? Poznejte triky našich babiček, které opravdu fungují

Produkty pro celou rodinu

Hlavními konkurenty prodejen Action jsou obchody Kik nebo Pepco – Action totiž nabízí podobné zboží. V prodejnách můžete pořídit nejen rozmanité věci do domácnosti, ale také hračky nebo krmivo pro domácí mazlíčky.

Plánované otevření poboček mělo vedení společnosti oznámit už na začátku roku s termínem na měsíc duben, kvůli pandemii ovšem došlo k posunutí.

„Podobně jako jiné firmy, i my jsme museli své letošní plány přizpůsobit situaci s koronavirem. Nyní však úspěšně naplňujeme původní plán naší expanze v České republice a v krátké době zde otevřeme celkově pět našich prodejen,“ řekl generální ředitel společnosti Sander van der Laan.

Neustálý výběr

V srpnu došlo k otevření prodejen v Kladně a v Hradci Králové, 3. září pak ve Frýdku Místku a Opavě, 10. září v Ostravě. Každá z prodejen zaměstná zhruba 15 zaměstnanců. Řetězec kromě tuzemska působí také v Německu, Nizozemsku, Belgii, Polsku, Rakousku, ve Francii a Lucembursku.

Podle generálního ředitele je Česko ideální cílovou destinací. Atraktivní cílová země jsme údajně proto, že sousedíme s trhy, kde Action již působí. Kromě snadné integrace však podle vedení společnosti naši zákazníci zohledňují poměr kvality a ceny.

V Action na zákazníky čeká i oblíbené sezónní zboží za příznivé ceny Action

Až 6 000 produktů budou moci zákazníci nakoupit v nově otevřených prodejnách Action. Zhruba třetinu z nich navíc bude řetězec nabízet za atraktivní ceny – dokonce nižší než 25 Kč. Zajímavé pro nakupující může být také fakt, že v Action se pravidelně dvě třetiny sortimentu mění. Každý týden se zákazníci mohou těšit na zhruba 150 nových položek k zakoupení.