Potřebujte nápad na dárek pro novomanžele? Máme jich pro vás hned 6!

Darujte novomanželům originální dárky s nápadem, které jim vykouzlí úsměv na rtech. Canva

Chybí vám nápad, co nevěstě s ženichem darovat? Zapomeňte na všechna klasická klišé a pojměte dárek originálně a osobitě. Inspirujte se našimi tipy a uvidíte, že se dárky u novomanželů setkají s velkým úspěchem.

Přečtěte si také

Česká gurmánská klasika: Jednoduchý recept na nejlepší francouzské brambory

1. Záludný poklad

Větší truhličku nebo kasičku naplňte z půlky opravdovými mincemi (například dvacetikorunami) a doplňte mincemi čokoládovými. A pokud budete chtít novomanžele opravdu „potrápit“, můžete i opravdové mince zabalit do zlatého alobalu, aby byly na první pohled k nerozeznání od těch čokoládových.

2. Předplatné plné lahodného překvapení

Teď nemáme na mysli ani tak předplatné časopisů (leda že by novomanželé měli společně nějaký skutečně oblíbený magazín), ale spíše předplatné různých balíčků. Na internetu můžete vybírat z nejrůznějších druhů služeb – předplatit se dají zajímavé balíčky kávy, vína, sladkostí, kosmetiky i tajemné krabičky plné lahůdek, jejichž obsah odtajníte až při otevření.

Každý měsíc tak novomanželům domů přijde jedinečný balíček plný překvapení. A to klidně po celý rok. Záleží jen na vás, na jak dlouho jim předplatné dopřejete.

3. Společné objevování světa

Sní nastávající novomanželé o všech možných exotických krajích, které by stály za objevení? Darujte jim velkou stírací mapu světa, kde si mohou v průběhu manželských let odkrývat všechna společně navštívená místa.

4. Sladký start do společného života

Krásně zabalené sladké či slané pochutiny jsou dárkem, který vždy zaručeně potěší. K balíčku lze připsat i veselé věnování, ve kterém například novomanželům popřejete „sladký start do jejich společného života“. Sladkosti můžete pojmout také coby balíček záchrany nejvyšší nouze na obalení nervů v případě první manželské hádky. Stačí je zabalit do krabičky se skleněným víkem (nebo do vyššího rámečku na obraz) a pro efekt přiložit i malé kladívko.

I sladkosti nebo drobné dárky můžete zabalit originálně a vykouzlit z nich jedinečný dárek, který zaručeně potěší. Canva

5. Životní vzpomínky

Darujte osobitý dárek, se kterým budou novomanželé moci celý život vzpomínat na jejich památný den i na životní zážitky, které prožili s rodinou a přáteli. Požádejte svatební hosty, aby vám zaslali své fotografie, které mají s ženichem nebo nevěstou.

Z fotek pak můžete nechat vyrobit fotoknihu, dát je do alba nebo vzpomínkové krabice. Určitě se vám takto podaří získat spoustu zajímavých snímků. Na svatbě je navíc můžete nechat vystavené všem k nahlédnutí – každého určitě pobaví fotky nevěsty a ženicha z dětství, ze školních let, z mládí nebo různých akcí, kterých se s přáteli účastnili.

6. Kniha oblíbených receptů od svatebních hostů

Pokud ženich nebo nevěsta rádi vaří, můžete obdobně od svatebních hostů posbírat jejich oblíbené recepty a nechat novomanželům vyrobit originální osobitou kuchařku (obdobně jako fotoknihu na zakázku, nebo ji navrhněte a vytiskněte sami). K jednotlivým receptům mohou jejich autoři přidat navíc vzpomínkové fotografie, příběhy a zážitky s nevěstou či ženichem, které se jim u jejich receptů vybaví.

Tip na závěr: I peníze, sladkosti nebo nějakou drobnost můžete krásně zabalit, aby dárek vypadal jedinečně a kouzelně. Spoustu pěkných rámečků, dóz a krabiček na originální i romantické zabalení vašich svatebních darů najdete například v prodejnách Pepco, kde je navíc celoročně seženete za příznivě nízké ceny. Sledujte je na Kupi.cz.