V obchodech se prodávaly kuřecí kousky se salmonelou. Nemáte je v mrazáku doma také?

SZPI varuje před výrobkem obsahujícím bakterie salmonely Adobe Stock

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) objevila v jednom z maloobchodních řetězců zmrazené kuřecí kousky z Polska s nebezpečnou bakterií rodu Salmonella, která je původcem onemocnění salmonelóza. Jestliže máte toto maso doma v mrazáku, v žádném případě ho nejezte. Konzumace těchto obalovaných kuřecích řízečků vám může způsobit vážné zdravotní problémy.

Přečtěte si také

Dekorace na hroby, které vydrží déle než na Dušičky
Dekorace na hroby, které vydrží déle než na Dušičky

Státní zemědělská a potravinářská inspekce vydala včera varování před nebezpečnou potravinou, kterou jsou Kuřecí kuličky na jižanský způsob, 61642 Southem Fried Chicken Popsters. V balení jsou hluboce zmrazená krájená kuřecí prsa ze spojovaných kusů masa, obalovaná na jižanský způsob. Konkrétně se jedná o výrobek, který má na obale datum minimální trvanlivosti: 15. 5. 2021, šarže: L: 13620 a kuřecí maso je původem z Polska. Laboratorní rozbor potvrdil v potravině přítomnost bakterií salmonely.

Kuřecí kuličky na jižanský způsob obsahovaly bakterie salmonely SZPI

Mluvčí SZPI Pavel Kopřiva prozradil, kde se nebezpečné kuřecí maso prodávalo: „Inspektoři SZPI vzorek odebrali v maloobchodní provozovně Iceland Czech a.s., Leopoldova 2138/16, Praha. Dle průvodní dokumentace je dodavatelem potraviny do ČR společnost Iceland International Limited HSBC. Prodejce závadnou šarži na základě výzvy již stáhnul z tržní sítě. Důrazně varujeme ty, kteří mají předmětnou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali, doporučuje Kopřiva. 

Přidat na Seznam.cz👈Přidejte si Kupi Magazín na homepage Seznamu!