Rebarbora podporuje chuť na sex a pomáhá hubnout. Dáte si ji sušenou, v džemu nebo v koláči?

Je čas na rebarborové hody. Vyzkoušejte ji v koláči nebo sušenou Canva

Zvláštní zelenina, která vyniká svou specifickou chutí. Máte rádi reveň? Rebarbora je oblíbený druh zeleniny, který lidé často připravují jako ovoce. Je zdravá, chutná a v kuchyni se s ní dá doslova čarovat – aby také ne, když podporuje hubnutí nebo chuť na sex. Vyzkoušejte naše osvědčené tipy nejen na pečení.

Přečtěte si také

Pochutnejte si na portském víně. Poradíme, jak jednoduše v obchodech poznat to pravé od napodobenin
Pochutnejte si na portském víně. Poradíme, jak jednoduše v obchodech poznat to pravé od napodobenin

Rebarbora je zelenina plná živin a zdraví prospěšných látek. Obsahuje vitamíny, minerály, vlákninu, bílkoviny, a dokonce i některé flavonoidy, které jsou prospěšné pro zdravé opalování. Díky složení můžete při její pravidelné konzumaci zaznamenat také lepší vitalitu vlasů a pokožky nebo lepší trávení. 

Tip: Rebarboru nezpracovávejte a nevařte v hliníkovém nádobí. Látky obsažené v reveni totiž s hliníkem reagují.

Rychlý rebarborový koláč

Rebarbora obsahuje také látky, které na sebe vážou tuky, díky čemuž je skvělá při redukčních dietách. Ještě než se pustíte do hubnutí, ochutnejte však tento dokonalý a rychlý koláč, nebudete litovat! Potřebujete:

  • 500 g listového těsta
  • 1 vejce
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • třtinový cukr
  • 4 řapíky rebarbory

Z vyváleného listového těsta vyřízněte větší kolečka nebo čtverce. Rebarboru po vlákně pokrájejte na proužky. Připravená kolečka z těsta přeneste na plech vystlaný pečicím papírem. Konce lehce zarolujte dovnitř a dno několikrát propíchněte vidličkou. Mezitím smíchejte zakysanou smetanu s cukrem, náplní pomažte dno koláčů. Nakonec stačí poklást rebarborou, namazat okraje vejcem a zasypat cukrem. Koláče pečte v troubě na 220 stupňů zhruba 40 minut.

V lahodných rebarborových koláčích se snoubí kyselá chuť rebarbory s křehkým a sladkým těstem Canva

Tip: Hrátky s geometrií koláčům sluší. Rebarboru můžete nakrájet na proužky s šikmými okraji a vrhnout se do skládání. Namísto koláče vytvoříte nádherné dílo. Koláč, který bude doslova pastvou pro oči!

Rebarborový džem se zázvorem

Lahodný džem, který překvapí malé i velké mlsné jazýčky. Vyzkoušíte jeho jednoduchou přípravu? Na recept potřebujete:

  • 500 g rebarbory
  • čerstvý zázvor
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 lžíci ovocného pektinu
  • šťávu z 1 citronu

Očištěnou rebarboru nakrájejte na menší kousky, poté ji povařte ve lžíci vody s cukrem, dokud nezměkne. Směs zakápněte šťávou z citronu a přidejte nakrájený zázvor spolu s pektinem – ten předem rozmíchejte se lžící cukru. Vařte dalších 5 minut. Nakonec hotovým džemem plňte sklenice. Ihned po naplnění je zavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte odpočinout do vychladnutí... a máte hotovo!

Tip: Zavařovací sklenice Della Casa Tescoma s víkem a klipem budou slušet nejen rebarborovému džemu. Různé objemy, cena již od 92,90 Kč.

Zavařovací sklenice se v létě budou hodit

Rebarbora v kuchyni Canva

Křupavá snídaně z rebarbory

Chcete si ráno pochutnat na voňavé dobrotě, která vás okouzlí? Pak je ten pravý čas na crumble, jednoduchý recept, který si zamilujete. Abyste si mohli křupavou pochutinu dopřát, na nákupní seznam přidejte:

  • 200 g rebarbory
  • 200 g jahod
  • 4 vrchovaté lžíce třtinového cukru
  • 80 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g hladké mouky

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Oloupanou rebarboru nakrájejte na menší kousky. Rebarborou vyložte dno menší zapékací misky, poté zasypte cukrem a zlehka promíchejte. Na čtvrtky nakrájejte také jahody a přidejte je k rebarboře. Mezitím si připravte drobenku: Máslo, cukr a mouku míchejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Drobenkou zasypejte ovoce a hurá s dezertem do trouby. Pečte zhruba 25 až 30 minut, než povrch zezlátne. Už cítíte, jak voní?

Třtinový cukr v akci

Jak usušit rebarboru

            • Rebarboru umyjte a nakrájejte na zhruba 2,5 cm dlouhé kousky
            • Dejte do elektrické sušičky
            • Doba sušení: 6 až 10 hodin
            • Teplotu sušení nastavte na: 57 ˚C
            • Správně usušené plody poznáte podle toho, že jsou tuhé
            Přidat na Seznam.cz👈Přidejte si Kupi Magazín na homepage Seznamu!