Perfektní předkrm na grilovačku i rodinný oběd: Připravte italské bruschetty

Italská bruschetta s rajčaty se hodí jako předkrm při mnoha příležitostech Martina Lancingerová

Až si budete lámat hlavu nad tím, čím doplnit grilovací menu, vsaďte na jednoduchou, ale ověřenou italskou klasiku. Bruschetty nechybějí v jídelním lístku žádné pravé italské restaurace a poté, co je vyzkoušíte i vy, se bez nich neobejdete jak při grilovačce, tak při dalších vhodných příležitostech. Které to jsou? Spíš stěží najdete ty, které to nejsou.

Přečtěte si také

Jak vypadá den před zavřením: Dlouhé fronty před hobbymarkety a kadeřnictví s noční směnou
Jak vypadá den před zavřením: Dlouhé fronty před hobbymarkety a kadeřnictví s noční směnou

Co potřebujete na takovou italskou bruschettu? Vlastně nic extra, jen si dejte pečlivě záležet na výběru pár ingrediencí, které tvoří tento recept. Základem jsou dobrá rajčata, vybírejte ideálně masitá, která voní a chutnají tak, jako byste je utrhli na zahradě. Olivový olej používejte výhradně extra panenský. Bazalku jednoznačně použijte čerstvou a pečivo vybírejte pěkně čerstvé, křupavé a nadýchané.

Jednoduchý, ale efektivní předkrm, to je italská bruschetta Martina Lancingerová

Ingredience:

  • rajčata
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • bageta
I pár surovin stačí na to, abyste vystřihli velkou parádu Martina Lancingerová

Postup:

  1. Rajčata nakrájejte na měsíčky a vyndejte z nich semínka. Osušte je papírovou utěrkou a nakrájejte na drobné kostičky. Přendejte do mísy.
  2. Zakápněte olivovým olejem tak, aby nebyla rajčata suchá, ale zároveň aby neplavala v oleji a příliš nepromáčela pečivo.
  3. K rajčatům přidejte najemno pokrájenou čerstvou bazalku, ochuťte solí a pepřem.
  4. Bagetu nakrájejte na plátky a nasucho opečte na pánvi nebo na grilu.
  5. Na plátky bagety nandejte trochu rajčatové směsi a podávejte.
Přidat na Seznam.cz👈Přidejte si Kupi Magazín na homepage Seznamu!