3 neotřelé přílohy z grilu. Vyzkoušejte paprikové lodičky nebo grilovaný květák s chilli

Grilovaná zelenina může nahradit přílohu a lze ji podávat také samostatně s chutným dipem nebo omáčkou Pixabay

Milujete letní grilování, ale nebaví vás neustále vymýšlet nové a nové recepty? Vyzkoušejte naše neotřelé nápady na chutné grilované přílohy nejen k masu, na kterých si pochutnáte s rodinou či přáteli. Dejte si paprikové lodičky, hříšně dobrý grilovaný květák nebo batáty.

Přečtěte si také

Je zdravější čerstvé, nebo mražené ovoce? Budete překvapeni!
Je zdravější čerstvé, nebo mražené ovoce? Budete překvapeni!

Paprikové lodičky

Představte si lahodné spojení grilované papriky a sladké kukuřice. Už se vám sbíhají sliny? Tak to je pro vás tato příloha to pravé, čím oslníte hosty na nejbližší grilovačce! Jednoduchý recept už čeká na přípravu. Potřebujete:

  • 3 papriky
  • 1 balení mražené kukuřice
  • špetku chilli
  • bazalkové pesto
  • strouhaný eidam

Papriky podélně rozpulte, lodičky následně vydlabejte a očistěte od semínek. Povolenou rozmrazenou kukuřici promíchejte s pestem a chilli. Směsí naplňte paprikové lodičky a následně je posypejte sýrem dle chuti. Nyní máte připraveno – šup s lodičkami na rozpálený gril. Během pár minut bude příloha hotová, přejeme vám dobrou chuť.

Grilovanou zeleninu lze připravit na spoustu způsobů Pixabay

Květáková mánie

Jste blázni do květáku? Tak to u vás kořeněný květák z grilu zaboduje. Co k přípravě této grilované pochoutky potřebujete?

  • 1 hlávku květáku
  • špetku sladké mleté papriky
  • chilli
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Květák očistěte a rozeberte na středně velké růžičky. V misce jej zakápněte olejem a zasypejte kořením, poté dobře promíchejte, aby byl květák dochucený stejnoměrně. Nakonec stačí připravenou přílohu přemístit do grilovací pánve nebo misky – a grilovat tak dlouho, dokud květák nezezlátne a nezměkne. 

Tip: Zastihla vás nepřízeň počasí? Chcete grilovat i v zimě? Nebo na cestách? Kontaktní gril vám to umožní.

K masu grilovaná zelenina patří. Osvěží nejen chutí, ale i barvami Pixabay

Batátové měsíčky

Chcete nahradit brambory o něco zdravější alternativou? Pak můžete vsadit na grilované batátové měsíčky. Jejich příprava je rovněž jednoduchá, pochutnají si malí i velcí gurmáni. Jak na ně? Budete potřebovat:

  • 3 středně velké batáty
  • jarní cibulku
  • slaninu
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • oblíbené bylinky

Batáty oloupejte, omyjte a nakrájejte na měsíčky. Stejně tak na menší kousky rozdělejte omytou jarní cibulku, na kostičky nakrájejte také slaninu. V míse smíchejte batáty, cibulku a slaninu, poté je zakápněte olivovým olejem. Přidejte čerstvé bylinky a hurá s batátovým mlsem na gril. Na začátku směs grilujte přikrytou, aby batáty změkly. Podávejte s dipem ze zakysané smetany nebo s oblíbenou domácí tatarskou omáčkou.

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz