Sníte o domácích lázních? Vytvořte si wellness zónu na zahradě, chybět nesmějí sauna ani vodní prvek

Žena se sprchuje na zahradě Cerrotalavan / Shutterstock.com

Vytvořte si unikátní relaxační kout s wellness zónou u vás doma. Umění odpočívat si můžete osvojit i vy – stačí vytvořit zázemí, ve kterém budete moci relaxovat s celou rodinou. Co nesmí chybět a jaké vychytávky můžete pořídit? Inspirujte se našimi tipy, díky kterým se vaše zahrada promění v dokonalý odpočinkový prostor.

Přečtěte si také

Oblíbený zákusek našich babiček: Řezy muzikál vás dostanou božskou chutí

Zahradní sprcha

K horkým letním dnům voda neodmyslitelně patří. Vodní prvek by neměl chybět ani ve vašich domácích lázních. Pokud se jedná o vodu, která má za úkol osvěžit vás po opalování nebo jen tak během horkých letních dní, vsaďte na bazén nebo alespoň zahradní sprchu – je chytrou a ekonomickou alternativou.

Malá investice, zato velké zážitky. Můžete vybírat mezi designovými, a dokonce i solárními zahradními sprchami, které se mohou stát zajímavým zpestřením vaší zahrady. V dnešní době také existují zahradní sprchy s mlhou nabízející nevšední osvěžení.

Tip: K solární sprše se bude hodit praktická rohož. Vybírat můžete z plastových, bambusových i dřevěných rohoží, které podtrhnou vzhled sprchy a stanou se pochozí plochou v její blízkosti.

Žena relaxuje ve vířivce Halfpoint / Shutterstock.com

Vířivka nebo koupací sud

Nafukovací vířivý bazén

Nejen studená voda patří k domácí relaxaci. Když se řekne wellness, mnozí z vás si jistě představí vířivku nebo horkou lázeň. Pokud milujete horké koupání, můžete volit mezi vířivkou a hot tub. Nafukovací vířivé bazény seženete od 10 000 Kč, pravé vířivky pak v řádu desítek až stovek tisíc.

Koupací sud

Stále oblíbenější možností se stává stylový koupací sud. Dřevěné koupací kádě s kamny mohou a nemusejí být vybaveny vířivkou. Všechny varianty mají své kouzlo – nezapomeňte však zvolit také jejich strategické umístění. Koupání pod milionem hvězd udělá z wellness procedury nezapomenutelný zážitek.

Máte bazén? Nezapomeňte na pravidelnou údržbu

Sauna

Saunování prospěje vaší pleti, imunitě, a dokonce i kondici. Výhodou sauny je podobně jako v případě horkých koupelí možnost celoročního využití. Kromě toho je saunování zdravé, a láká tak nejen k odpočinku. Pravidelné saunování má skvělé účinky zbaví vás celulitidy, pečuje o pokožku, nakopne imunitu, a kdo ví, třeba dokonce shodíte i nějaký ten kilogram.

Máte-li rádi teplo, vybírejte z nabídek ekonomických infra saun, které se hodí i do bytu, nebo stylových venkovních finských saun. Výhody infra sauny? Umožňuje saunování při nižších teplotách a je vhodná také pro děti.

Tip: Houpací lehátko pro dvě osoby s praktickou zastiňující stříškou se na zahradě rozhodně neztratí! Jde o ideální kousek, který doplní vaše domácí spa.

Dvě ženy a dva muži v sauně r.classen / Shutterstock.com

Odpočinková zóna pro relaxaci

V rámci domácího wellness zázemí nesmíme zapomínat ani na odpočinkovou část zahrady, kde budete moci relaxovat po saunovacím rituálu nebo po koupeli ve vířivce. Relaxační kout může obsahovat pohodlná lehátka, chybět by neměly ani odkládací stolky. Připravit si tu můžete také nádrž na pitnou vodu nebo úložný prostor na textil.

A jak si nakonec příjemné zážitky maximalizovat? Nezapomeňte na solární osvětlení, které podpoří romantickou atmosféru. Tu, díky níž si budete moci vychutnat výjimečné okamžiky přímo u vás doma.