5 nejlepších tipů, jak stylově dekorovat jarní terasu

Terasa s ratanovým nábytkem Ground Picture / Shutterstock.com

Chcete vyšperkovat místo, kde budete trávit nadcházející sezónu? Jaro je tu a spolu s ním čas ozdobit terasu. Dodejte jí jarní vzpruhu, příjemnou atmosféru a nádech romantiky – a bude radost tu pobývat. Přinášíme pět praktických tipů, jak na to.

Přečtěte si také

Vláda zdražuje cigarety. Odhodlají se kuřáci konečně ke změně?

Hodí se na terasu koberce?

Ať už je povrch vaší terasy dlážděný, dřevěný, kamenný či kačírkový, rozhodně se nespletete s umístěním barevných tkaných nebo přírodních běhounů, které podlahu zahřejí a zútulní. Měly by však být umístěny pouze pod střechou – to abyste je nemuseli denně sklízet a chránit před výkyvy počasí.

Dodejte stylové střapce

Běhouny se střapci v boho stylu budou letos to pravé ořechové – nejen pro jarní, ale i letní měsíce. Sledujte akční letáky obchodů s nábytkem na Kupi.cz, kde najdete krásné doplňky nejen pro jarní dekorování – za nejlepší ceny a s doručením domů.

Do čeho dát květiny?

Jak rozzářit vaše oblíbené místo odpočinku? Přece pomocí jarních květin. Řezané nebo hrnkové rostliny, které máte rádi, umístěte do váz, košíků nebo plechovek – záleží jen na vás, jaký koncept nakonec vytvoříte. Květiny snese také vstup do domu: nechte se vítat jarním pohlazením.

Bylinky odeženou dotěrný hmyz

Nezapomeňte ani na zeleň v podobě bylinek, které využijete také v kuchyni – a hned vám bude lépe chutnat. Některé z nich navíc mají i tu úžasnou vlastnost, že odhání dotěrný hmyz. Není to skvělé?

Jak vyřešit úložný prostor?

Na terase budete trávit spoustu volných chvil, a tak se tam rozhodně neztratí stylová stará truhla či lodní kufr. Chcete-li dát přednost modernějším dojmům, vyberte třeba ratanový úložný koš nebo plastový box s víkem. Budete do nich moci ukládat plédy, potřeby pro grilování nebo večerní osvětlení – tento kus nábytku navíc může nést dekorace v podobě květin, skulptury nebo lucerny. Co vy na to?

Co potřebujete k relaxaci?

Lehátko, houpací síť, houpací křeslo nebo futon – vytvořte si relaxační koutek, který si zamiluje celá rodina. Houpací prvky prohlubují pohodu. Komfortní zázemí na ležení poslouží i při posezení s přáteli nebo při opalování. Malé pódium s matrací snadno vytvoříme třeba z palet. Čemu dáváte přednost?

Hřejivé plédy a měkké polštářky

Co zaručeně zútulní prostor a rozhodně se na terase neztratí? Přece hřejivé plédy a měkké dekorační polštářky. Ty totiž mají moc okamžitě maximalizovat pocity pohody, a navíc je oceníte večer, kdy bývá chladno. Ozdobte jimi sedací nábytek, potěšíte nejen sebe, ale i případné hosty. Půjde vidět, že jste připraveni na vše.

Terasa zařízená nábytkem, koberci, ozdobená plédy a polštáři Ground Picture / Shutterstock.com

Jak vytvořit magické osvětlení?

Jak dokonale podtrhnout vytvořenou jarní atmosféru? Nezapomeňte na zahradní svítidla. Můžete vsadit na trendy svíčky v bezpečných lucernách, které zavěsíte nebo ledabyle položíte na okraj terasy. Oblíbené jsou také LED řetězy, které ohromí na první pohled (zkuste třeba obchody IKEA, Möbelix nebo JYSK). Nespletete se ani s lampiony či moderními bodovkami, které mohou osvětlit i chodníčky na zahradě. Nakonec je to jen na vás, jak jarního ducha vdechnete vašemu zahradnímu koutu. Vytvořte zde takovou náladu, která odrazí vaši radost z bytí na terase – aby byl každý okamžik krásný.

Zdroje: Interier design, Prima inspirace