Upečte si velikonoční zajíčky z kynutého těsta, kteří báječně chutnají

Velikonoční zajíčci z kynutého těsta Kupi.cz

Vymýšlet každý rok nějaké speciální a originální výslužky pro koledníky je bezpochyby náročné. Letos to navíc vypadá, že budou Velikonoce bez koledování. I přesto pro vás máme tip na levné a jednoduché pečené zajíčky ze sladkého kynutého těsta, které vytvoříte velmi snadno a jejich příprava bude bavit i děti.

Přečtěte si také

Pomelo pomůže s hubnutím i kocovinou. Lidé často neví, jak ho správně loupat a jíst
Pomelo pomůže s hubnutím i kocovinou. Lidé často neví, jak ho správně loupat a jíst

Velikonoční zajíčci z kynutého těsta

Na 15 porcí potřebujete: 

  • 5 lžic oleje
  • 250 g hladké mouky 
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 žloutky
  • 100 ml vlažného mléka
  • špetku soli
  • půl kostky droždí
  • 50 ml vody
  • 15 rozinek
  • lžičku vanilkového cukru
  • lžičku citronové kůry

Dekorovat je můžete kokosem nebo moučkovým cukrem. Všechny potřebné suroviny navíc nejlevněji nakoupíte díky nákupnímu rádci Kupi.cz.

Kynuté těsto k Velikonocům patří Adobe Stock

Postup:

  1. V malé misce rozmíchejte vlažné mléko, droždí a jednu lžíci cukru. Nechte na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Mezitím si připravte ostatní ingredience do velké mísy a kvásek do nich za stálého míchání vlijte.
  3. Pořádně prohněťte, aby se všechny suroviny dobře propojily a vzniklo jednolité těsto. Hmotu zlehka poprašte moukou a nechte na teplém místě vykynout po dobu cca čtvrt hodiny.
  4. Následně opět prohněťte a vytvořte si na pomoučeném vále z těsta válečky o délce zhruba dvanáct centimetrů.
  5. Oddělte osm centimetrů těsta na tělíčko (které zatočíte jako šneka), tři centimetry na hlavičku s ouškem (váleček přeložte napůl) a centimetr na ocásek.
  6. Ocásek a hlavičku připojte k tělíčku. Po vytvarování zajíčka potřete žloutkem, přidejte rozinku jako oko a nechte péct cca 18 minut v předehřáté troubě na 180 °C krásně dozlatova. 

Čas přípravy: 60 minut

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz