Recept na vynikající plněná vejce v moderním barevném provedení

Barevná vejce natvrdo Kupi.cz

Vajíčka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Letos to na koledování nevypadá, ale i tak pro vás máme tip na moderní pojetí tradičních plněných vajec, která jsme tentokrát naplnili pikantní pastou z mascarpone a kari. Jde o skvělou inspiraci pro ty, kdo nechtějí jíst jen obyčejná vajíčka natvrdo a mají zájem si zpestřit velikonoční stolování nějakým opravdu nevšedně vypadajícím pokrmem.

Přečtěte si také

Ochutnejte lahodnou shakshuku, překvapivé spojení rajčat, zeleniny a vajec
Ochutnejte lahodnou shakshuku, překvapivé spojení rajčat, zeleniny a vajec

Řepná vajíčka plněná kari pastou

Na čtyři porce potřebujete:

  • 8 vajec natvrdo
  • nálev z nakládané červené řepy 
  • 200 g mascarpone
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy light
  • 2 lžíce kari
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 3 špetky soli
  • pepř dle chuti
  • kopr

Nezapomeňte, že díky akcím dostupným na nákupnímu rádci Kupi.cz nakoupíte všechny další suroviny na tento trendy barevný recept výhodně.

Jak dlouho se vaří vejce natvrdo Adobe Stock

Postup:

  1. Vejce uvařená natvrdo podélně rozpulte a oddělte žloutek od bílku.
  2. Bílkové lodičky naložte do mísy s řepným nálevem alespoň na 5 minut.
  3. Žloutky v misce smíchejte s mascarpone, řeckým jogurtem, majonézou, kari, utřeným česnekem, hořčicí, solí a pepřem a vyšlehejte dohladka.
  4. Směsí naplňte zdobicí sáček.
  5. Vajíčka vyndejte z nálevu a nechte okapat na papírovém ubrousku. Následně je plňte jako klasická plněná vejce.
  6. Ozdobte snítkou čerstvého kopru. 

Čas přípravy: 25 minut

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz