Vyrobte si funkční roušku ze sáčku do vysavače. Je účinnější než ta z bavlny

Sáček do vysavače je skvělým materiálem pro výrobu roušky Sencor

Lidé si díky nedostatku roušek v lékárnách šijí sami doma své látkové. My vám přinášíme jednoduchý video návod, jak si během pár minut vyrobit účinnou ochrannou roušku ze sáčku do vysavače. Moderní sáčky do vysavačů umí zachytit i ty nejmenší částečky prachu, a tak jsou ideálním materiálem pro výrobu ústenek. Nepotřebujete umět šít, stačí sešívačka a gumičky. Filtr se dá ale všít i do bavlněných roušek, tím posílíte jeho funkčnost.

Přečtěte si také

Rádi večer mlsáte? Zařaďte do svého jídelníčku vývar, hořkou čokoládu a mandle. Pomohou s usínáním i kvalitním spánkem

Proč právě sáček do vysavače?

Moderní látkové sáčky do vysavače mají až 2x účinnější filtraci než ty klasické papírové a jejich účinnost je na úrovni HEPA filtru. Díky kompaktní struktuře vláken mají vysokou pevnost a odolnost proti protržení. Velkou výhodou je i antibakteriální úprava – například sáčky Sencor Polymer Microfibre Bags jsou vyrobeny ze speciální tkaniny, která je biologicky neutrální a imunní proti mikrobiálnímu napadení.

Jak vyrobit ze sáčku do vysavače roušku Sencor

Budete potřebovat:

  • Textilní sáček do vysavače
  • Nůžky
  • Gumičky
  • Kancelářskou sešívačku
Sáček do vysavače je skvělým materiálem pro výrobu roušky Sencor

Jak vyrobit účinnou roušku ze sáčku do vysavače

Téměř každý z nás se snaží si doma nějakou roušku vyrobit. My jsme se rozhodli sdílet nápad Petra Uhera, jak vyrobit funkční roušky z materiálu, který dokáže filtrovat i opravdu velmi malé nečistoty. Jsme si vědomi, že to nemusí být to nejslušivější, co lze v českých domácnostech spíchnout, ale nápad vychází z oddělení kvality společnosti Fast ČR, která patří mezi největší dodavatele elektroniky a potřeb pro domácnost u nás. I když rouška není zrovna estetická, o to víc je účinná v boji proti virům.

Podle videonávodu zvládne vyrobit roušku úplně každý:

Ručně šitá bavlněná rouška s filtrem

Pokud se vám nezdá tato rouška dostatečně reprezentativní, ale přesvědčili jsme vás o účinnosti filtrace sáčků do vysavače, pak není nic jednoduššího, než si filtr nechat všít do bavlněné roušky a posílit tak její účinnost.

Ručně šitá rouška s všitým filtrem z vysavače Magda Králíčková

Koronavir aktuálně:

Na Kupi Magazínu sledujeme vývoj celé situace ohledně Koronaviru. Přinášíme nejnovější informace, které se týkají nakupování, vaření a chodu celé vaší domácnosti. Poradíme vám, jak ochránit sebe i své bližní v této nepříjemné situaci. Důležité je si uvědomit, že není třeba vyvolávat paniku, protože obchody s potravinami jsou otevřené a všeho je dostatek. Více se dočtete v našem online článku: Nejnovější informace o tom, kde nakoupíte a co se děje v obchodech