Vyrazte na letní piknik. 5 věcí, které se vám budou zaručeně hodit

Záběr na piknikový koš, v pozadí rodina s dítětem Kabakova Tetiana / Shutterstock.com

Chcete přivítat léto stylově? Vyrazte s přáteli či s rodinou na piknik do přírody. Užijete si čerstvý vzduch, slunce i společné chvíle. Přinášíme 5 užitečných věcí, bez kterých by to nebylo ono. Které se vám budou hodit a bez kterých se naprosto neobejdete?

Přečtěte si také

Možná jste ani netušili, co všechno můžete umývat v myčce nádobí

Bez koše to nebude ono

Příjemné letní počasí vás zve na návštěvu do přírody. Je čas rezervovat si nějakou rozkvetlou louku, palouk v lese nebo planinku u vody. Je čas na piknik! Vybavte se dobrotami, dobrým pitím a blízkými – vyrazte sbírat vzpomínky a užít si přítomný okamžik.

Piknikový koš je naprostý základ. Můžete jej však nahradit také moderní termo brašnou na jídlo – je to jen a jen na vás. Pochutiny vybírejte vždy s ohledem na počasí. Neobejdete se bez dóziček, ubrousků a nádobí. Koš či pikniková taška by měly velikostí odpovídat občerstvení. Kolik osob se události zúčastní? Kolik jídla chcete připravit?

Piknikových košů je na internetu celá řada. Stačí do vyhledavače zadat „piknikový koš“. Ty lepší jsou vybaveny izolační vložkou, mají porcelánový servis a místo klasických skleniček můžete koupit plastové, které jsou k nerozeznání od těch ze skla.

Dva lidé si přiťukávají skleničkami s vínem na pikniku Soloviova Liudmyla / Shutterstock.com

Posezení pro radost

S dobrou piknikovou nebo outdoorovou dekou vykouzlíte během pár okamžiků příjemné piknikové posezení. Cestujete-li navíc autem, můžete doma posbírat také třeba zdobné šátky, dekorační polštářky a lucerny na svíčky. Atmosféru necháme na vás – kvalitní a nejlépe i izolační deka je však naprostým piknikovým must have.

Tip: Piknikové deky, které snadno složíte, seženete v prodejnách Decathlon nebo třeba Lidl. Sledujte sezónní letáky na Kupi a pořiďte si jednu z nich. Budou se hodit na výlety, kempování i pikniky.

Pozor na chlad

Pokud je počasí zrovna nepříliš stálé, nezapomeňte si přibalit hřejivé přehozy či plédy, do kterých se zachumlají vaši hosté nebo děti. Piknik bude rázem útulnější a také komfortnější.

Nezapomeňte přibalit ovoce

Kupte se slevou Hrozny bílé.

Porovnat slevy

Tip: Pokud piknikujete u ohniště, je čas rozdělat oheň a zahřát se u příjemného tepla a světla tohoto živlu. Pokud ne, nevadí. Na místa, kde není rozdělávání ohně zakázáno, můžete přivézt vlastní ohniště. Přenosná ohniště najdete v Jysku, Uni Hobby nebo Obi za ceny od 850 Kč.

Nenechte se obtěžovat hmyzem

Ach ten hmyz... útočí v nejméně vhodné chvíle. Myslete dopředu i na riziko napadení žíznivými komáry. Pomohou vám praktický repelent, levandulová svíčka nebo speciální vonné tyčinky proti hmyzu. Vyberte si řešení, které nebude obtěžovat přítomné, ale současně bude vadit otravnému hmyzu. Váš piknik přece nikdo nesmí kazit!

Skupina lidí si užívá piknikový večer se svíčkami a světýlky oneinchpunch / Shutterstock.com

Nezapomeňte na osvětlení

Pokud se váš piknik protáhne, což se může stát, je třeba myslet také na osvětlení. Kromě již zmíněných luceren na svíčky se můžete vybavit třeba čelovkami nebo LED světýlky. Vyberete-li navíc řetězová LED světla, dostane váš piknik příjemný romantický nádech a bude maximálně fotogenický. Nakonec si pochutnáte na dobrém jídle a pití, vychutnáte si chvíle s blízkými a nejspíš piknik zařadíte do pravidelných aktivit, na které se budete těšit dlouho dopředu. Tak kam vyrazíte?