Jak spotřebovat vařená vejce? Připravte si velikonoční pomazánku

Velikonoční pomazánka Anna Jančevová

Velikonoční pondělí je tu, a to znamená jediné. Doma vám určitě zbude spousta natvrdo vařených vajec. Co s nimi? Spotřebovat je můžete do skvělé velikonoční pomazánky, kterou budete mít hotovou do 10 minut. Navíc na ni kromě vajec budete potřebovat jen 3 další ingredience. Tak pojďme rovnou na ni.

Přečtěte si také

Jak vyrobit domácí termix, tvaroháček nebo čokoládovou pěnu, po kterých se budou děti olizovat
Jak vyrobit domácí termix, tvaroháček nebo čokoládovou pěnu, po kterých se budou děti olizovat

Velikonoční pomazánka (pro 2 osoby)

Velikonoční pomazánka nejlépe chutná na čerstvém chlebu. Ozdobte si ji jarními bylinkami, které si můžete vypěstovat sami doma v truhlíku. Nejlepší jsou čerstvě utržená pažitka či řeřicha

Ingredience:

  • 2 vejce vařená natvrdo
  • 2 velké lžíce tvarohu (z vaničky)
  • 1 velká lžíce zakysané smetany
  • čerstvé bylinky (např. řeřicha)
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Uvařená vejce oloupejte a vidličkou v míse rozmačkejte najemno.
  2. K vejcím přidejte dvě velké lžíce tvarohu a lžíci zakysané smetany. 
  3. Vše promíchejte, osolte a přidejte jemně mletý pepř.
  4. Na závěr můžete přidat nasekané bylinky. 
Pomazánka z vařených vajec Anna Jančevová

Tip na nákup:

Jarní bylinky si doma můžete vypěstovat sami. Ideální je řeřicha, která má spoustu vitamínů. Její semínka stačí nasypat na vatový tampónek, pravidelně vlhčit vodou a čekat, až vzejdou. A pokud chcete mít řeřichu hned, kupte si čerstvou v obchodě. 

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz