Také raději kupujete již oloupaná rajčata, abyste se vyhnuli jejich zdlouhavému loupání? Naštěstí víme, jak na to. I tato činnost stojí za to, obzvláště, pokud si chcete pochutnat na domácích variacích dobrot z rajčat. Tak směle do toho, je to snadné!
Rajčata nejprve ze spodní strany nařízněte. Prostě a jednoduše nožem nakrojte slupku do křížku. Aby se rajská jablíčka snadno dala oloupat, je čas je ponořit do vařící vody a počítat zhruba do deseti, než se slupka začne sama kroutit. V tu chvíli je opatrně vyndejte a ponořte do misky s ledovou vodou, abyste zastavili jejich měknutí. Následně stačí rukou nebo nožem sundat slupku, která se krásně odlupuje od dužiny.
Druhou variantou, jak si pomoci při loupání rajčat, je kombinace uvedeného postupu s bavlněnou utěrkou. Ochlazená rajčátka do ní vložte a místo loupání nožem či prsty v utěrce jemně odtrhněte zbytky slupky. Tak na co máte chuť? Z oloupaných rajčat můžete vyrobit pyré, lahodné španělské gazpacho, domácí kečup nebo třeba sušená rajčata. Vyzkoušíte?
Chcete si připravit vlastní lahodné rajčatové pyré? Je to snadné. Připravte si:
Pokrájená rajčátka spolu s bylinkou a kořením přiveďte k varu a vařte tak dlouho, dokud se směs nerozvaří. Poté směs rozmixujte, naplňte jí zavařovací sklenice. Ty nakonec otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.