Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Mobilní aplikace

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Mobilní aplikace

Recept na luxusní čokoládovou roládu, kterou budete chtít dělat pořád dokola

Recept na luxusní čokoládovou roládu, kterou budete chtít dělat pořád dokola

Kolikrát jste si brousili zuby na krásně vypadající zákusek v cukrárně, který vás i přes nemalou cenu nakonec zklamal? Oblečte si zástěru, nažhavte troubu a pusťte se do pečení čokoládové rolády, kterou by vám mohli někteří cukráři i závidět. To ale není tak důležité jako radost, již váš domácí výtvor nadělá celé rodině.

Přečtěte si také

Jak správně připravit Matcha čaj aneb zelené zdraví. A proč je dobré ho pít
Jak správně připravit Matcha čaj aneb zelené zdraví. A proč je dobré ho pít

Recept na čokoládovou roládu

Ingredience:

Piškot:

  • 3 vejce
  • 60 g cukru
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 50 g hladké mouky
  • 12 g kakaa

Krém:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g 70% čokolády
  • 30 g kakaa
  • 70 g cukru
  • 250 g mascarpone

Na dokončení:

  • džem – podle chuti nebo ovoce, kterým budete roládu zdobit
  • kakao
  • oblíbené ovoce vhodné na zdobení
  • čokoládové kousky, kokos či oříšky
  • můžete použít i mátu nebo meduňku
Domácí čokoládovou roládou uděláte radost celé rodině

Postup:

  1. Den předem si připravte krém. Smetanu nalijte do hrnce, přidejte kakao a cukr a metlou promíchávejte. Přiveďte k varu, stáhněte z plotny a přisypejte nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se nerozpustí. Zchladlou směs dejte přes noc vychladit do lednice.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C v režimu horkovzduch.
  3. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Přidejte olej a zlehka promíchejte. Do mísy prosejte mouku s kakaem a zlehka důkladně vmíchejte.
  4. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, pokud možno rovnoměrně.
  5. Vložte do trouby a pečte 8 minut. Vyndejte z trouby a nechte 2 minuty odpočinout.
  6. Plát přendejte na čistou utěrku a srolujte. Nechte zchladnout.
  7. Z lednice vyndejte předpřipravený krém. K čokoládové smetaně přidejte mascarpone a vyšlehejte mixérem.
  8. Část krému – asi 1/3 si dejte stranou na ozdobení.
  9. Plát rozmotejte a potřete džemem. Poté na piškot rovnoměrně rozetřete krém a srolujte.
  10. Roládu potřete krémem a posypejte kakaem. Ozdobte zbývajícím krémem pomocí zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou. Doplňte ovocem, můžete posypat oříšky, čokoládou nebo kokosem.