Otevírací doba obchodů o vánočních svátcích. Penny zavře úplně a Billa bude mít otevřeno nejdéle

Ulička s potravinami v supermarketu Trong Nguyen / Shutterstock.com

Obchody praskají ve švech a nejen, že nám komplikují nákupy přetížené platební terminály, mnohdy si musíme počkat ve frontě i na obyčejný nákupní košík. Lidé jako by se zbláznili a berou hypermarkety útokem. Jak dlouho bude vlastně zavřeno? A jaká bude otevírací doba mezi svátky? S našim přehledem bude nakupování snadné!

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Obchody nakupují máslo v zahraničí a před prodejem ho zamrazí, což zákazník nemá šanci zjistit. Výsledkem je nižší cena

Štědrý den spadá do svátků, jejichž otevírací dobu reguluje stát, a tak prodejny s rozlohou větší než 200 metrů čtverečních od 12 hodin musí mít zavřeno, na první a druhý svátek vánoční pak nesmějí otevřít vůbec. Někteří obchodníci ale už dříve avizovali, že zavřeno budou mít i na Štědrý den. Jak je to tedy s otevírací dobou na Štědrý den a mezi svátky? Pojďme se na to podívat...

Kaufland

Pokud vám doma něco pochybí na Štědrý den, budete mít možnost v Kauflandu nakoupit od 7 do 11:45 hodin. Mezi svátky budou mít všechny prodejny Kaufland opět otevřeno podle běžné otevírací doby, tak jak jsme zvyklí. Na silvestra zavře tento řetězec své prodejny v šest hodin odpoledne a první den v roce 2020 si v Kauflandu nenakoupíte.

Lidl

Na Štědrý den Lidl zavírá své prodejny půl hodiny před polednem a ani tady si 25. a 26. 12. nenakoupíte. Mezi svátky budou prodejny opět otevřeny dle běžné otevírací doby a zavřou až na Nový rok.

Albert

Všechny prodejny Albert zůstanou během vánočních svátků a na Nový rok zavřené. Na Štědrý den budou moci zákazníci nakoupit do 11:30 hodin, na silvestra pak až do 18:00 hodin.

Billa

Řetězec Billa bude na Štědrý den ke svým zákazníkům vstřícný a prodejny otevře od 7:30 do 12:00 hodin. 25. 12. a 26. 12. bude mít většina prodejen zavřeno a znovu otevřou až 27. 12., kdy už bude platit standardní otevírací doba. Na silvestra se obchody zavřou už v pět hodin odpoledne a 1. ledna 2020 bude zavřeno.

Tip z Kupi: Billa má ale řadu výjimek. Třeba obchody na pražském letišti a pražském hlavním nádraží mohou být otevřené i přes svátky.

Globus

Všechny prodejny Globus otevřou na Štědrý den v 7 hodin ráno a zavřou půl hodiny před polednem. 25. 12. a 26. 12. budou všechny prodejny zavřeny. Ostatní dny mezi svátky nakoupí zákazníci v Globusu tak, jak jsou zvyklí dle běžné otevírací doby. Na silvestra zde nakoupíte už od 8 hodin a prodejny zavřou v 18 hodin. Na Nový rok bude opět zavřeno.

Penny Market

Penny Market se rozhodl na Štědrý den nechat své zaměstnance doma s rodinami, a tak si zde ve dnech 24. – 26. 12. nenakoupíte. Na nákup se do Penny můžete vydat mezi svátky, a to od 7 do 21 hodin, kdy zůstává prodloužená otevírací doba. Silvestrovský nákup stihnete 31. 12. od sedmi ráno do pěti odpoledne a na Nový rok zůstanou prodejny zavřené. Od 2. 1. 2020 pak bude ve všech Penny standardní otevírací doba.