Mikulášská nadílka. Co dát dětem do balíčku, aby nebyly zklamané

Mikulášská nadílka: čokoládová figurka Mikuláše, bonbony, lentilky, lízátko, pomeranče, ořechy Nika Art / Shutterstock.com

Také jsou vaše děti v posledních dnech nezvykle hodné? Aby ne, brzy je navštíví Mikuláš se svou družinou čertů a andělů. Podle jedné z legend se svatý Mikuláš stal ochráncem nezletilých poté, co zázrakem přivedl k životu tři malé děti zavražděné krutým hostinským. Dodnes sestupuje 5. prosince k večeru z nebes, aby poslušné odměnil sladkostmi a zlobivé bramborami nebo uhlím.

Přečtěte si také

Jak ošetřit travní porost po zimě? Pět kroků pro dokonalý trávník

Mikuláš se ovšem v dnešní době neobejde bez vaší pomoci. Naplňte mu punčochu nebo košík sladkostmi a ovocem, přidejte nějakou menší hračku či adventní kalendář a těšte se na napjaté očekávání v dětských očích.

Sestavte si mikulášský nákupní seznam podle našich slevových tipů ze supermarketů a ušetřete díky němu nemalé peníze.

Čokoládové figurky v balíčku nesmí chybět

Čokoládová trojice je základ

Figurky Mikuláše, čerta a anděla z čokolády, zabalené ve třpytivém obalu, nesmí ve správné nadílce chybět. Seženete je v různých velikostech a podobách, celočokoládové, duté nebo třeba plněné lentilkami. Vyberte si ze široké nabídky čokoládových figurek, aby dětem ještě nějakou dobu připomínaly tuto vzácnou návštěvu.

Dítě drží rozbalenou čokoládovou figurku Mikuláše Switlana Sonyashna / Shutterstock.com

Okýnko po okýnku až k Vánocům

Přibalte Mikulášovi do balíčku i adventní kalendář, který každý den zpříjemní potomkům netrpělivé čekání na Štědrý večer nějakou pochoutkou. Potěší je i vánoční kolekce, tu jim ale budete muset hned zase sebrat a schovat, aby z ní do zdobení stromečku něco zbylo.

Adventní kalendář na poslední chvíli!

Když cukr, tak i vitamíny

Jak známo, přemíra sladkého dětskému organismu příliš nesvědčí. Proto nezapomeňte čokoládu a bonbóny doplnit také ovocem. K jablkům, banánům, pomerančům nebo mandarinkám přidejte i arašídy s vlašskými a lískovými ořechy, ať Mikuláš dětem přinese i něco zdravějšího.

Vánoční čepice, plyšový medvídek, malé zabalené dárky, ořechy, čokoláda, pomeranč, jablko Foto-media / Shutterstock.com

Sladkosti, kam se podíváš

Ještěže Mikulášovi s nadílkou na jeho obchůzkách pomohou andělé. Kdyby měl všechny ty perníky, bonbóny, vajíčka s překvapením, lentilky, lízátka a ostatní sladkosti nést sám, chodí po domácnostech celý rok.

Pro zlobivé děti

Každé dítě občas zazlobí! Proto do balíčku nezapomeňte dát i něco pro výstrahu. Klasické brambory nahradí fialové brambory a balíček uhlí seženete i v prodejnách Kaufland, Penny nebo Lidl.

Některé nadílky se bez uhlí neobejdou

Malá hračka udělá radost

Hraček není doma nikdy dost. A když vystrašení prckové dostanou nějakou menší i od Mikuláše, alespoň rychleji zapomenou na toho ohavného, hrůzu nahánějícího čerta. Plyšák, autíčko, panenka nebo skládačka, možností máte spoustu.