Pečení není vaše hobby, a tak jste už teď nervózní z toho, že zase budete muset připravit hromadu vánočního cukroví? Přinášíme 6 jednoduchých receptů, které zvládnete rychle a bez námahy, a na výsledku si přesto pochutná celá rodina.
Perníčky chutnají snad všem, avšak práce s těstem není zrovna jednoduchá. A zdobit je? To je jen pro ty nejtrpělivější povahy. Linecké je snadnější, ale závěrečné slepování marmeládou také není zrovna zábavná práce. Máme pro vás rychlejší recepty.
Potřebovat budete:
Postup:
Tatranky rozemelte nebo nastrouhejte. Smíchejte je s moukou a cukrem a poté s vejcem a změklým máslem. Důkladně zpracované těsto dejte odpočinout do lednice. Mezitím vymažte formičky a později do nich vtlačujte odpočaté těsto. Pečte je na 180 stupňů zhruba 10 minut. Ještě teplé pracny vyklopte a obalte ve vanilkovém cukru.
Kupte se slevou Tatranky Opavia.
Potřebovat budete:
Postup:
Smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a mleté mandle. Poté přidejte změklé máslo a mléko. Z vypracovaného těsta uválejte válečky o průměru cca 3 cm, z nichž po krátkém odpočinku v ledničce ukrajujte tenké plátky a pokládejte je na plech. Pečte při 180 stupních 10–15 minut. Hotové sušenky můžete ozdobit čokoládovou polevou.
Potřebovat budete:
Postup:
Ušlehejte sníh a smíchejte jej s cukrem. Lžičkou tvořte hrudky a pokládejte je na plech. Pečte v troubě předehřáté na 150 stupňů zhruba 15 minut. Poté snižte teplotu na 50 stupňů a nechejte pusinky ještě cca 10 minut dosušit. Díky snížení teploty zůstanou bílé.
Úplně nejjednodušší je cukroví nepečené. Stačí si trochu pohrát s těstem a máte vyhráno, nečeká vás žádné kontrolování trouby.
Potřebovat budete:
Postup:
Piškoty rozemelte a poté smíchejte s kakaem, kávou a máslem. Z vypracovaného těsta vytvořte drobné oválky ve tvaru kávových zrn. Nožem nebo špejlí udělejte do každého oválku rýhu. Hotové cukroví nechejte vyschnout při pokojové teplotě.
Kupte se slevou Máslo Jihočeské Madeta.
Potřebovat budete:
Postup:
Čokoládu rozpusťte v lázni. Nechejte ji trochu zchladnout, přitom občas míchejte. Na silikonové podložce z ní tvořte malé placičky. Ty ozdobte ořechy nebo ovocem. Hotové placičky nechejte ztuhnout.
Potřebovat budete:
Postup:
Utřete bílek s moučkovým cukrem do pěny. Přimíchejte ořechy a kakao. Z těsta válejte drobné kuličky a ty poté obalujte dle chuti v moučkovém cukru či mletém kokosu.