Extrakt z grepových jadérek má pozoruhodné účinky. Znáte grepové kapky?

Grepy obsahují skrytý zázrak ve formě svých semen Canva

Dokonalé spojení hořké a sladké chuti najdete v extraktu z grepových semen, která se v hojném počtu schovávají pod slupkou citrusového ovoce zvaného grep. Napadlo by vás, že v sobě skrývají tolik síly, že jsou schopna v mnoha případech nahradit i antibiotické léky? Ne? Tak se pohodlně posaďte a vydejte se s námi na hořkou cestu se sladkým koncem.

Přečtěte si také

Za balík si připlatíme. Česká pošta se rozhodla od dubna zdražit, týkat se to bude především Balíkovny

Grep neboli grapefruit je nepříliš oblíbeným druhem ovoce, a to kvůli své hořké chuti a spoustě pecek. Ale právě ty jsou jeho největším bohatstvím. Účinky grepových pecek na naše zdraví jsou známy necelého půl století.

Tehdy si naprostou náhodou lékař, fyzik a vášnivý zahrádkář Jacob Harich všiml, že právě jadérka z grapefruitu na kompostu nehnijí a neplesniví. Zkoumáním těchto semínek objevil opravdový poklad, kterému bez nadsázky můžeme říkat přírodní antibiotikum.

Zázrak skrytý v dužině

Extrakt z jadérek je významným zdrojem bioflavonoidů a mnoha dalších látek, jejichž spojení má silný protiplísňový a antivirový účinek. Bioflavonoidy mají pro naše zdraví velký význam – pomohou tělu zlepšit trávení, očistit jej od škodlivých látek a bakterií a posílit imunitu. Jsou také skvělým pomocníkem v boji proti nachlazení, infekcím a zápalům.

Je až k nevíře, jak úžasné vlastnosti tato semínka mají, a i přesto nejsou příliš známá. Pojďme si tedy představit již zmíněný extrakt a jeho silné antibakteriální vlastnosti. 

Zjistěte, kde jsou právě teď v akci

S čím dokáže extrakt z grepových semínek pomoci?

  • Zlepšuje trávení a celkové zdraví trávicí soustavy (nezdravý životní styl, nezdravé stravování, pálení žáhy, průjem, zácpa a nadýmání, bolest břicha).
  • Při gynekologických problémech – záněty, výtoky.
  • Zlepšuje kožní problémy (akné, ekzémy, plísně, bradavice, kvasinková onemocnění, lupy) – potřete postižená místa. Díky velkému množství vitamínu E pomáhá zvýšit tvorbu kolagenu, který udržuje naši pleť a kůži zdravější.
  • Má protirakovinné vlastnosti (účinně bojuje proti rakovinným buňkám).
  • S ústní hygienou (přidejte 5 kapek extraktu do šálku vody a vyplachujte).
  • Vyléčí i nosní sliznice (inhalovat, nakapat do zvlhčovače či přímo vypláchnout nosní sliznici).
Grepové kapky se vyrábějí z pecek grepu Canva

Budete překvapeni, jak silný účinek tyto kapky mají. Vnitřně je lze užívat na různé druhy nemocí, ale i preventivně pro posílení imunity. V dnešní době se objevuje stále více alergických reakcí na velké množství potravin. I v tomto případě můžete vyzkoušet sílu grepových kapek, dříve než sáhnete po lécích nebo se nedobrovolně vzdáte oblíbeného jídla.

Kapky jsou doporučovány jako podpůrný prostředek i při astmatu, Crohnově nemoci či při všech akutních virových i bakteriálních infekcích. Budou vám skvělým pomocníkem také při cestování, kdy se doporučují užívat preventivně. 

Co vše extrakt obsahuje?

  • Extrakt z jader a dužiny grapefruitu.
  • Vitamín C (silný antioxidant, zvyšuje vstřebávání železa, snižuje míru únavy a vyčerpání).
  • Komplex biologicky aktivních flavonoidů (pozitivně působí zejména na naše cévy).
Grepy obsahují skrytý zázrak ve formě svých semen Canva

Kde je tento hořkosladký zázrak k dostání?

Pod názvem Citrus paradisi je volně k dostání v lékárnách, prodejnách bylin a zdravé výživy. Cena není nijak vysoká, za 50 ml extraktu zaplatíte od 150 do 230 Kč. Ideální je koupit hned 2 balení, ať jej máte v případě potřeby nestále po ruce.

Užívejte ho preventivně, zejména v podzimním a zimním období, kdy je vaše zdraví ve větším ohrožení. A oceníte jej také, pokud máte doma děti školou či školkou povinné – extrakt posílí jejich imunitu a vy budete mít skvělý pocit z toho, že jim dáváte to nejlepší. Zkrátka zdraví z přírody.