Bolest nohou, zápach nebo mráz. S tím vším si poradí vložky do bot

Žena vkládá do obuvi vložky do bot Canva

Věděli jste, že průměrný člověk za svůj život nachodí vzdálenost, která se rovná obvodu zeměkoule vynásobenému třemi? To už je slušný počet kroků! Tím spíš bychom se měli o svá chodidla starat a došlapy jim zpříjemnit. Trápí vás bolesti zad nebo třeba zápach nohou? I s tím vám pomohou vhodně zvolené vložky do bot.

Přečtěte si také

Po Globusu i Kaufland stahuje další sladkosti od Kinder. Z regálů musí zmizet také oblíbený slaný snack z PENNY

Pro zdraví i komfort

Správné vložky do bot mohou být lékem na mnohé zdravotní problémy. Zejména ty ortopedické jsou spásou pro ty, které trápí přetížení klenby nebo ploché nohy. Takto vhodně zvolené vložky dokážou bojovat i proti bolesti zad a kloubů.

Lidé se musí spoléhat na své nohy, protože chodidla jsou v pohybu celý den. Dlouhým stáním a chozením je na ně vyvíjen nepřiměřený stres, který násobí nošení nevhodné obuvi. Unaveným nohám proto vložky uleví a díky moderním materiálům odvedou vlhkost, pachy nebo tlumí nárazy při sportu a běhu.

Myslete na své nohy

Běhu zdar

Naběháte za měsíc desítky kilometrů? Nebo se dokonce připravujete na běžecký závod? Pak určitě víte, že základem výkonu, za který se nebudete muset stydět, jsou dobré boty. Kvalitní běžecká obuv tlumí nárazy při došlapu, ale stélka všech těchto bot je rovná. Nutnou podporu klenby tak dodají speciální běžecké vložky.

Pokud to s běháním myslíte vážně, vydejte se za odborníkem, který vám na tlakové desce diagnostikuje stavbu chodidla. Podle toho vám doporučí správnou běžeckou vložku, díky které naběháte extra kilometry a vylepšíte svůj osobní rekord.

Žena má obuté běžecké boty Canva

Proti zápachu

Nemusí to být hned bolest, která vás u vašich nohou trápí. Za nepříjemný zápach se stydí mnoho lidí a zouvání na návštěvě je pro ně noční můrou. Tento problém lze ale výrazně zmírnit vhodnou vložkou do bot. V takovém případě se poohlédněte po vložkách s aktivním uhlím, které zápach omezují. Ty s bambusovými vlákny zase zamezují pocení chodidla.

Zápach se může objevit i proto, že nosíte boty z umělých materiálů, ve kterých noha nedýchá. Pokud je nechcete měnit za kožené, kupte si alespoň kožené vložky do bot. Potýkáte-li se se zápachem nohou, součástí vašeho botníku by měly být i dezinfekční spreje. Těmi boty vystříkejte vždy po vyzutí, abyste zamezili množení bakterií.

Nohy v teple

Hlavně klid a nohy v teple! To oceníme právě v zimních měsících. Jste zimomřiví a zebou vás palce u nohou? Není nic jednoduššího než si pořídit hřejivé vložky do bot se zimní stélkou. Ta je vyrobena ze speciálního izolačního materiálu, který do boty nepropustí chlad. Zároveň v ní udrží teplo a vaše chodidlo bude jako v peřince.

Pokud byste svůj komfort v zimě chtěli povýšit ještě o level výš, zaměřte se na vyhřívané vložky ovládané mobilem. Ano, čtete správně! Jedná se o tzv. chytré vložky do bot, které ovládáte aplikací ve svém mobilním telefonu. Žádné kabely ani baterie k tomu nepotřebujete. Nabitý akumulátor vydrží v provozu až 6 hodin a vyhřeje boty na příjemných 30 °C.

Muž stojí ve sněhu v zimních botách Canva

Správná péče zvyšuje funkčnost

Pokud už jste si pořídili kvalitní vložky do bot, určitě chcete, aby vám vydržely. A upřímně řečeno, po delším nošení je budete chtít vyčistit, aby zase voněly čistotou. Nejjednodušším řešením je vložit je do sáčku a nechat přes noc v mrazáku. Nízké teploty zahubí většinu bakterií, které způsobují zápach.

Jestli už vložky nějakou dobu nosíte, bude i vhodný čas na to je vyprat. Do pračky je ale raději nedávejte a věnujte jim ruční péči. Pomocí houbičky a mýdlové vody z nich odstraňte nečistoty a nechte je na vzduchu uschnout. Ztrácí vložky do bot svůj původní tvar? Pak je jejich životnost u konce a nastal čas pořídit nové.