Jak vyrobit domácí termix, tvaroháček nebo čokoládovou pěnu, po kterých se budou děti olizovat

Zdravá domácí svačinka přijde vhod Pixabay.com

Chcete si dopřát něco rychlého, snadného a sladkého? Rozplyňte se v jemné konzistenci jahodového tvaroháčku pana Cuketky. Dobrota, která zasytí a dokonale polaská chuťové buňky. A podobných receptů máme ještě víc – na co máte chuť?

Přečtěte si také

Jak zpracovat houby? Zkuste je zavařit, naložit do soli, zamrazit nebo si z nich udělejte koření
Jak zpracovat houby? Zkuste je zavařit, naložit do soli, zamrazit nebo si z nich udělejte koření

Jahodový tvaroháček pro mlsné jazýčky

Příprava je tak jednoduchá, že si jej vyrobíte během okamžiku. A stejně rychle bude fuč – tak moc výtečný dezert to je. Sladká svačina potěší milovníky jahod. Na její přípravu potřebujete:

  • čerstvé jahody
  • tučný tvaroh
  • smetanu ke šlehání

Postup:

Jahody rozmixujte s cukrem na jemné pyré. Smetanu šlehejte, dokud nevznikne nadýchaná šlehačka. Tu pak opatrně smíchejte s vyšlehaným tvarohem. Směs můžete rovněž osladit dle chuti – ideálně vanilkovým cukrem. A jak dvě hmoty spojit? Do průhledných sklenic k servírování střídavě nalijte tvarohovou a jahodovou směs. Nakonec můžete ozdobit jahodami. 

Tip: Tento rychlý dezert si mohou dopřát také příznivci low carb stravy – jen vynechají cukr. V případě potřeby si mohou dezert dokonce dosladit – například březovým cukrem či stévií.

Čokoládový termix pro náročné

Kdo by neměl rád termix? Dopřejte dětem domácí verzi známé čokoládové dobroty. Potřebujete opět jen tři ingredience:

  • tvaroh
  • smetanu ke šlehání
  • kvalitní čokoládu

Termix může posloužit jako snídaně, svačina nebo třeba dezert pro návštěvu. Začněte povařením smetany – jakmile začne v kastrůlku bublat, přidejte čokoládu a metličkou míchejte, dokud se smetana a rozpuštěná čokoláda nespojí. Poté do směsi vmíchejte tvaroh a opět metličkou důkladně promíchejte. A to je vše – po vychladnutí podávejte. Třeba s lesním ovocem.

Domácí termix poslouží jako snídaně, svačina nebo třeba dezert pro návštěvu Pixabay.com

Čokoládové pohlazení

Milujete čokoládovou pěnu? Připravte si vlastní! Bude tak lahodná, že ji jistě nebudete chystat naposledy. Na výrobu čokoládové pěny potřebujete:

  • tmavou čokoládu
  • kousek másla
  • smetanu ke šlehání
  • 3 vejce
  • cukr dle chuti

V první řadě rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Mezitím oddělte bílky a žloutky. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu, žloutky smíchejte s cukrem do pěny. Směs žloutků a cukru pak spojte s čokoládou. K čokoládovému základu jemně vmíchejte šlehačku, kterou jste si připravili ze smetany. A je to tu: nastal čas spojit základ se sněhem pro vytvoření omamně jemné konzistence pěny. Dobrou chuť!

Přidat na Seznam.cz👈Přidejte si Kupi Magazín na homepage Seznamu!