10 vlastnoručně vyrobených dárků, které na Vánoce potěší každého!

Žena drží vlastnoručně zabalené dárky Daxiao Productions / Shutterstock.com

Tento rok zapomeňte na dlouhé fronty a přeplněná nákupní centra. Zapojte fantazii a vánoční dárky pro rodinu a přátele vyrobte vlastníma rukama. Neoplýváte zrovna v tuto chvíli nápady? Připravili jsme pro vás seznam originálních a kreativních dárků, které vaši blízcí opravdu ocení!

Přečtěte si také

Vyberte si správné turistické boty, aby vás nebolely nohy. Tohle byste měli vědět, než nějaké koupíte

Malované nádobí

Osobní hrnek na kávu nebo čaj se bude skvěle vyjímat na pracovním stole. Jednoduchý bílý hrnek seženete za pár korun ve všech domácích potřebách – pomalujte jej speciálními barvami, které odolají i myčce.

A pokud se necítíte jako velcí malíři, zkuste fixy na porcelán. Existují v několika tloušťkách a hrnečky s výtvory někdy ani není nutné vypalovat v troubě. Takový dárek mohou vytvořit i děti pro své prarodiče.

Pro ten nejlepší šálek kávy

Taška na nákupy

Plátěná nákupní taška zní jako ryze praktický dárek. Berte ji ale jako čisté malířské plátno a nechte pracovat svou fantazii. Můžete ji pomalovat barvami nebo na ni našít bambule či obrázky. Máte seznam oblíbených hlášek mezi přáteli? Vezměte fixy na textil a na tašku je sepište!

Stylová řada nářadí pro ženy

Společné fotografie

Netroufáte si na žádný z našich miniprojektů? Máme řešení i pro vás. Připomeňte svým přátelům a rodině společné vzpomínky z uplynulého roku. Vyberte nejhezčí fotografii, nechte ji vytisknout a vložte do koupeného rámečku. Jeho zadní strana je jako stvořená pro milé věnování nebo připomínku toho, co jste spolu zažili.

  • Pokud jste zastánci spíše elektronické verze fotografií, mohl by vás zaujmout digitální fotorámeček, který oživí nejen vzpomínky, ale i interiér obdarovaného. Fotorámeček SENCOR SDF 782 BK má kromě velkého displeje v HD kvalitě, také funkci zvukového podkresu MP3/WMA a společně s postupným promítáním vdechne vašim fotografiím život.
Fotorámeček, který umí vyprávět

Bylinky z vlastní zahrádky

Pěstujete si doma bylinky nebo máte zahradu s jabloněmi? Nasušte vlastní úrodu a obdarujte své blízké. Sušená bazalka, tymián nebo rozmarýn se budou dobře vyjímat v textilním sáčku s vánoční mašlí. Můžete také připravit domácí křížaly z jablek a naplnit jimi zavařovací sklenici.

Sušené bylinky a látkové pytlíky Chamille White / Shutterstock.com

Tematický box

Obdarováváte milovníka filmů? Připravte pro něj tematický box se vším, co se mu bude hodit. Předplatné na Netflix nebo Voyo, balení popcornu či želé bonbóny jsou základem dobrého promítání. Podobně osobní dárek můžete připravit i pro pravého gentlemana, milovnici čokolády nebo zkušeného vinaře.

Jídlo je coby dárek sázkou na jistotu

Voňavý peeling

Pro každou slečnu nebo dámu můžete připravit ručně vyrobený peeling, na který vám bude stačit kokosový olej v pokojové teplotě, mletá káva a třtinový cukr. Všechny ingredience smíchejte dohromady, naplňte jimi ozdobnou sklenici s víčkem a vychlaďte v lednici. Pokud chcete, aby byl peeling extra voňavý, přidejte éterický olej nebo skořici.

Sklenice a vařečka s kokosovým olejem a kokosový ořech Miguel Angel Gomez Ramos / Shutterstock.com

Vaječný likér

Domácí vaječňák k Vánocům rozhodně patří! Máte svůj osvědčený recept, který chutná všem návštěvám? Zdvojnásobte letos množství a část použijte jako milé dárky pro známé. Stačí, když koupíte menší lahvičky a na jejich hrdlo zavěsíte třeba jmenovku nebo vtipný vzkaz. Zaručujeme, že tenhle dárek obdarované zahřeje nejen u srdce.

Piškvorky z kamínků

Myslíte si, že děti ručně vyráběné dárky neocení? Zkuste si s nimi zahrát piškvorky! Bude vám stačit kus kostkované látky, která bude fungovat jako pole. Nasbírejte stejně velké kamínky a fixou na ně nakreslete kolečka a křížky. Když si navíc pohrajete s balením tohoto dárku, je úspěch zaručen! Geniálně jednoduché, a přitom tak zábavné.

Vsaďte letos na kreativitu

Olivový olej s příchutí

Znáte někoho, kdo rád v kuchyni zkouší nové recepty? Připravte pro něj infuzovaný olej s příchutí citrónu, chilli, rozmarýnu nebo česneku. Stačí, když olej prohřejete na pánvi s jednou ze zmiňovaných ingrediencí, a poté vychladlý přelijete do připravených lahviček. Můžete je také ozdobit ručně vyrobenými popisky.

Sklenička s olejem a česnek Halil ibrahim mescioglu / Shutterstock.com

Domácí granola

Zdravá snídaně je základ dne, a pokud je připravena s láskou, o to hezčí daný den bude. Smíchejte ovesné vločky se sušeným ovocem, oříšky a kousky čokolády a upečte vlastní verzi sladké granoly. Tu pak nasypte do zavařovacích sklenic nebo papírových sáčků a dozdobte ručně psanými popisky.