Chcete dlouhé, lesklé a zdravé vlasy? Vyměňte šampon za žitnou mouku

Chcete dlouhé, lesklé, silné a zdravé vlasy? Vyměňte šampon za žitnou mouku. Canva

Máte špatné svědomí z obrovského množství plastů, které spotřebujete jen proto, abyste byli krásnější? Co takhle plasty trochu eliminovat? Skoncujte s obaly od šamponů a kondicionérů. Nebojte se, nebudete muset chodit s mastnou hlavou. Vaše vlasy budou krásnější a zdravější než kdy předtím. Stačí jen vyměnit šampon za žitnou mouku.

Přečtěte si také

Čaj, mast nebo sirup z šeříku pomáhají při bolestech hlavy, stresu i špatném zažívání

Žitnou mouku? To jako fakt?

Jak se myjí vlasy žitnou moukou? Nádherně! Ale chápeme, že vám to přijde nepřirozené, když vás celý život provází šampon.

Honí se vám v hlavě tyto otázky?

  • Nebudu mít ve vlasech zbytky mouky?
  • Nebo slepence těsta?
  • Co když vlasy už nikdy nerozčešu?

Odpověď: Ne, ne a nebojte se, rozčešete je lépe než kdy jindy.

Jak na mytí vlasů žitnou moukou?

Naprosto jednoduše. Potřebujete jen hladkou žitnou mouku (např. chlebovou, nepoužívejte celozrnnou, tu byste z vlasů obtížně dostávali), misku, míchátko a vodu. Na oplach si připravte ještě sklenici s trochou jablečného octa.

Vezměte misku, nasypte do ní přiměřeně mouky a zalijte studenou vodou. Míchejte a přilévejte vodu tak dlouho, dokud nevznikne řidší pasta. Nebojte se toho, ať je pasty klidně víc, zvlášť pokud máte dlouhé vlasy.

Vašim vlasům prospěje umytí směsí žitné mouky a vody. Canva

Žitná pasta nepění

V mytí vlasů žitnou moukou nehledejte žádnou vědu a postupujte tak, jako byste si je myli běžným šamponem. Připravte se však na to, že tento typ „šamponu“ pěnit nebude. Nemá totiž z čeho, protože neobsahuje sulfáty. Ale nebojte se! Když šampon tvoří při mytí vlasů bohatou pěnu, neznamená to, že myje lépe. Pěna je jen na efekt.

Pastu nanášejte do vlasů tak, aby se dostala všude, a vmasírujte ji stejným způsobem jako šampon. Poté vlasy opláchněte, ideálně dvakrát.

Šampon a kondicionér v jednom

Po prvním mytí žitnou pastou se ještě efekt na vlasech neprojeví, ale po druhé aplikaci jistě sami poznáte rozdíl! Najednou ucítíte, jak jsou vlasy hedvábnější a jak jim mouka prospívá. Nechte pastu opět chvíli působit a pak ji smyjte. Vidíte, že nemáte ve vlasech žádné dredy? Že se mouka nádherně vymyla a nejsou po ní ani stopy? Že vlasy jsou až neuvěřitelně hebké, jako byste použili ten nejlepší kondicionér na světě?

Proč byste i vy měli vyzkoušet žitnou mouku místo šamponu?

Už jen pro ten úžasný pocit z jemných vlasů! Žitnou pastu si místo šamponu zamilujete především, protože neobsahuje žádnou chemii. To tedy znamená:

  • Žádné silikony, které by vlasy obalily, a ty pak vypadaly zdravější, než ve skutečnosti jsou.
  • Žádné parabeny pro prodloužení trvanlivosti.
  • Žádné sulfáty, které dráždí pokožku (a také zajišťují pěnění šamponu a my pak máme pocit, že dobře myje).
  • Žádných dalších x milionů látek, kterým stejně nerozumíme.

6 důvodů, proč si nejspíš i vy zamilujete žitný „šampon“

  1. Lesklejší, jemnější, silnější, pevnější a nadýchanější vlasy.
  2. Lépe se vám budou tvořit účesy.
  3. Nebudete muset používat kondicionér, žitná pasta je 2 v 1.
  4. Za 20 Kč nekoupíte ani špatný šampon.
  5. O další zbytečné plasty méně.
  6. Možná budete mít pocit, že vám vlasy rostou rychleji.

Jablečný ocet na závěr

Na závěr přichází řada na jablečný ocet. Můžete si dát trošku do jakékoli sklenice, ale nejlepší bude ho naředit vodou ve větší láhvi. Vlasy omyjte touto octovou vodou, aby měla pokožka hlavy správné pH. Vaše vlasy budou hezky lesklé.

S octem to však nepřehánějte, vlasy by se mohly vysušit. Občas ho lze vynechat úplně. Spousta lidí si myje vlasy jen žitnou moukou bez použití octa, zvláště pokud je mají příliš suché.