Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Mobilní aplikace

Stáhněte si mobilní aplikaci Kupi.cz a vyzkoušejte chytrého pomocníka, který vám pomůže s každodenními nákupy.

Mobilní aplikace

Co s vařenými vejci? 3 rychlé recepty, které si zamilujete

Co s vařenými vejci? 3 rychlé recepty, které si zamilujete

Také se vám po velikonočních svátcích na stole zaplnila mísa vejci a přemýšlíte, jak s nimi naložit? Přinášíme vám pár tipů na to, jak z nich připravit lahodné pokrmy, po kterých se budou všichni ptát ještě dlouho po Velikonocích. 

Plněná vejce překvapí, zasytí a jsou skvělým typem, jak zpracovat vejce z Velikonoc.

Plněná vejce

Vejce plněná vajíčkovou pomazánkou jsou tradičním velikonočním pokrmem, který nemůže na stole chybět.

Ingredience

  • 6 velkých vajec
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 malá šalotka
  • červený pepř (drcený)
  • drcený černý pepř
  • sůl

Postup

Vejce natvrdo - oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Odstraníme žloutky a ušleháme z nich společně s majonézou krém. Nakrájíme šalotku najemno a smícháme se žloutkovým krémem. Osolíme a opepříme. Směsí naplníme zdobicí sáček. Prázdné žlábky ve vejcích vyplníme žloutkovým krémem. Posypeme pepřem a necháme vychladnout v lednici. Podáváme s pečivem, jarní zeleninou a bylinkami. (zdroj: Tesco) 

Pštrosí, neboli skotská vejce jsou skvělým obědem, když potřebujete zužitkovat vařená vejce koledníků.

Pštrosí vejce (skotská vejce) 

Ingredience

  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • syrová vejce
  • 600 g mletého masa
  • starší rohlíky na strouhanku, sůl, pepř, olej

Postup

Smíchejte osolené a opepřené mleté maso se syrovými vejci. Přidejte strouhanku a vytvořte nelepivé těsto. Z těsta utvořte placičky, do nich zabalte vejce a obalte ve zbylé strouhance. Osmažte dozlatova. 

Vařená vejce s tuňákem a zeleninou jsou skvělou svačinkou, ale i lehkou večeří a tip jak zužitkovat vařená vejce z Velikonoc.

Salát s tuňákem a vejcem

Ingredience

  • 3 vejce na tvrdo
  • ledový salát, papriku
  • olivy
  • tuňák v konzervě
  • ocet, olivový olej, bylinky, bílý jogurt, cukr, sůl, pepř

Postup

Nejprve udělejte jogurtovou zálivku: smíchejte jogurt s octem, solí, pepřem, cukrem, bylinkami. Nakrájejte ledový salát. Pokapejte ho olivovým olejem, zalijte zálivkou a navrch poklaďte olivy, tuňák a vejce na čtvrtky.

Tipy na závěr

  • Vajíčka ve skořápce vydrží v lednici cca čtyři dny.
  • Pokud chcete, aby vařené vajíčko vydrželo déle, odstraňte z něj skořápku, vložte jej do mísy s vodou a v lednici uchovávejte týden. Každý den nalijte na vejce čerstvou vodu.