Co s vařenými vejci? 3 rychlé recepty, které si zamilujete

Po velikonocích si lámeme hlavu, co s vařenými vejci od koledníků, máme tři rychlé recepty, které si zamilujete.

Také se vám po velikonočních svátcích na stole zaplnila mísa vejci a přemýšlíte, jak s nimi naložit? Přinášíme vám pár tipů na to, jak z nich připravit lahodné pokrmy, po kterých se budou všichni ptát ještě dlouho po Velikonocích. 

Plněná vejce překvapí, zasytí a jsou skvělým typem, jak zpracovat vejce z Velikonoc.

Přečtěte si také

Češi si oblíbili nakupování na internetu zadarmo, ale většinou netuší, jak funguje odložená platba
Češi si oblíbili nakupování na internetu zadarmo, ale většinou netuší, jak funguje odložená platba

Plněná vejce

Vejce plněná vajíčkovou pomazánkou jsou tradičním velikonočním pokrmem, který nemůže na stole chybět.

Ingredience

  • 6 velkých vajec
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 malá šalotka
  • červený pepř (drcený)
  • drcený černý pepř
  • sůl

Postup

Vejce natvrdo - oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Odstraníme žloutky a ušleháme z nich společně s majonézou krém. Nakrájíme šalotku najemno a smícháme se žloutkovým krémem. Osolíme a opepříme. Směsí naplníme zdobicí sáček. Prázdné žlábky ve vejcích vyplníme žloutkovým krémem. Posypeme pepřem a necháme vychladnout v lednici. Podáváme s pečivem, jarní zeleninou a bylinkami. (zdroj: Tesco) 

Pštrosí, neboli skotská vejce jsou skvělým obědem, když potřebujete zužitkovat vařená vejce koledníků.

Pštrosí vejce (skotská vejce) 

Ingredience

  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • syrová vejce
  • 600 g mletého masa
  • starší rohlíky na strouhanku, sůl, pepř, olej

Postup

Smíchejte osolené a opepřené mleté maso se syrovými vejci. Přidejte strouhanku a vytvořte nelepivé těsto. Z těsta utvořte placičky, do nich zabalte vejce a obalte ve zbylé strouhance. Osmažte dozlatova. 

Vařená vejce s tuňákem a zeleninou jsou skvělou svačinkou, ale i lehkou večeří a tip jak zužitkovat vařená vejce z Velikonoc.

Salát s tuňákem a vejcem

Ingredience

  • 3 vejce na tvrdo
  • ledový salát, papriku
  • olivy
  • tuňák v konzervě
  • ocet, olivový olej, bylinky, bílý jogurt, cukr, sůl, pepř

Postup

Nejprve udělejte jogurtovou zálivku: smíchejte jogurt s octem, solí, pepřem, cukrem, bylinkami. Nakrájejte ledový salát. Pokapejte ho olivovým olejem, zalijte zálivkou a navrch poklaďte olivy, tuňák a vejce na čtvrtky.

Tipy na závěr

  • Vajíčka ve skořápce vydrží v lednici cca čtyři dny.
  • Pokud chcete, aby vařené vajíčko vydrželo déle, odstraňte z něj skořápku, vložte jej do mísy s vodou a v lednici uchovávejte týden. Každý den nalijte na vejce čerstvou vodu. 
Přidat na Seznam.cz👈Přidejte si Kupi Magazín na homepage Seznamu!