Lidl musí stáhnout z trhu jeden produkt z Polska, který měl obsahovat nebezpečný insekticid

Prodejna Lidl Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Řetězec supermarketů Lidl v současné době provádí dobrovolné stahování jednoho ze svých výrobků – oblíbených sucharů. Důvodem je podezření, že by tyto suchary mohly obsahovat nebezpečný insekticid. Lidl tímto krokem projevuje zodpovědnost vůči zdraví svých zákazníků a přijímá opatření k minimalizaci jakéhokoli rizika spojeného s konzumací tohoto výrobku.

Přečtěte si také

Chybí vám zákusky z IKEA? Tradiční švédský mandlový dort si můžete upéct i doma

Stažení výrobku v Lidlu

Řetězec Lidl je pro svého důrazu na kvalitu a bezpečnost výrobků mezi zákazníky velmi oblíbený. V souladu s touto filozofií Lidl zahájil dobrovolné stažení specifické varianty svých sucharů, konkrétně Tastino Corn Waffles Quinoa Bazalka 105 g s datem minimální trvanlivosti 19. 9. 2023. Vzhledem k podezření na přítomnost nebezpečného insekticidu chlorpyrifosu. V prodeji byla tato závadná potravina od 23. února. Stahování se týká pouze tohoto konkrétního výrobku a s tímto datem minimální spotřeby,“ napsali v oznámení zástupci společnosti. Ostatní produkty tohoto polského výrobce Good Food Products podle nich nejsou dotčeny.

Tento krok byl podniknut po interních kontrolách výrobce, které odhalily možnou přítomnost insekticidu v daném výrobku. Lidl zákazníkům doporučuje, aby přestali konzumovat tento konkrétní produkt a vrátili jej zpět do prodejny, kde jim bude poskytnuta plná náhrada kupní ceny. Zákazníci, kteří si zakoupili dotčené suchary, jsou vyzýváni, aby se s tímto krokem seznámili a dodrželi doporučení řetězce Lidl.

Facebook Lidl

Co jsou to insekticidy?

Insekticidy jsou chemické látky, které se používají ke snižování počtu hmyzu, avšak jejich přítomnost v potravinách může představovat potenciální riziko pro zdraví spotřebitelů. Lidl tak reaguje na toto podezření rychlým a důsledným stahováním výrobku z trhu, aby minimalizoval jakékoli potenciální nebezpečí pro své zákazníky.

Prozatím nebyly nahlášeny žádné incidenty nebo zdravotní problémy související s konzumací dotčených sucharů. Avšak zákazníci by měli dodržovat doporučení Lidl a vrátit tento produkt do prodejny, pokud jej zakoupili. Lidl je plně angažován v ochraně spotřebitelů a poskytne veškerou potřebnou asistenci a informace týkající se stahování tohoto výrobku.

Je důležité, aby se spotřebitelé řídili těmito doporučeními a projevovali ostražitost při nakupování potravin. Řetězce jako Lidl vynakládají veškeré úsilí, aby zajistily, že jejich výrobky jsou bezpečné a splňují přísné standardy kvality.

Albert stahuje dekorativní kosmetiku

Informaci o stažení produktu Essence korektoru zveřejnil řetězec Albert 29. května na svých stránkách.

„Vážení zákazníci, upozorňujeme, že byly z prodeje v obchodní síti Albert staženy produkty Essence korektor camouflage+ matt 50, šarže 0DBCB a 0DBCA od dodavatele MARK DISTRI, SPOL. S R.O.,“ píše řetězec.

Zákazníci, kteří si uvedené zboží zakoupili, mají možnost ho vrátit a dostanou zpět peníze. Za vzniklou situaci se Albert, kde se kosmetika prodávala, omluvil.

V případě dotazů, můžete kontaktovat dodavatele na zákaznické lince 00800 267 66 820 nebo +49 6196 76156 8080 od pondělí do pátku mezi 9.00 a 18.00 hodinou, nebo e-mailem na adrese [email protected].

Pozor na jeden typ náušnic pro holčičky z Pepca

Obchod Pepco stahuje z prodeje nebezpečné náušničky. „Na základě analýzy bylo zjištěno, že výrobek nesplňuje požadavky nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006 o registraci, hodnocení, povolování a omezování chemických látek (REACH),“ uvedl prodejce na svých stránkách.

Výrobek můžete vrátit v jakékoli prodejně Pepca, a to i bez účtenky.