Konkurence KFC a McDonald's? Americký fastfood Popeyes míří do Česka

Budova řetězce Popeyes Ken Wolter / Shutterstock.com

Smažené kuřecí křidélka, burgery, nugetky i hranolky doplní v Česku nový řetězec. Fastfood Popeyes, který je populární nejen po celých Spojených státech, chystá v České republice otevření svých poboček. Kdy se jich dočkáme a co nabídnou?

Přečtěte si také

Bolí vás klouby? Zapomeňte na gumové medvídky a zařaďte na jídelníček těchto 7 potravin

Kdy se Popeyes u nás dočkáme?

Možná vám jméno tohoto amerického řetězce rychlého občerstvení nic moc neříká, přeci jen je mladší i méně rozšířený než konkurenční KFC či McDonald's. Ve Spojených státech se nicméně těší velké oblibě. A nejen tam.

V současnosti má tento řetězec kolem 3 900 poboček po celém světě a chystá se i dále expandovat, především skrze systém franšízy. I díky tomu zamíří i sem k nám – otevřít několik restaurací se chystá již v průběhu příštího roku. Zatím ovšem není známo, kolik jich bude ani v jakých městech se objeví.

Smažené kuřecí nugetky a kousky s hranolky a kečupem gowithstock / Shutterstock.com

Co Popeyes nabízí?

Očekává se, že hlavní konkurencí bude tomuto řetězci značka KFC – specialitou rychlého občerstvení Popeyes jsou totiž smažené kuřecí kousky nabízené jak v sendvičích, tak i samostatně. Samozřejmostí jsou i hranolky a saláty, ale také bramborová kaše či obalované sušenky.

Oproti zmíněné konkurenci je však chuť jeho pokrmů odlišná – zatímco KFC odkazuje na obalované kuře ze státu Kentucky, Popeyes se inspiruje chutěmi státu Louisiana. Své fanoušky si tak jistě snadno získá, a třeba i odláká ty již navyklé na tradiční chutě, které jsou u nás k dostání.

Máte chuť na fastfood? Nemusíte chodit daleko

Jak je na tom konkurence?

Králi mezi řetězci rychlého občerstvení jsou u nás americký McDonald's a KFC, které mají v Česku nejvíce poboček a těší se i nejvyšší oblibě. Populární jsou taktéž řetězce Burger King či Subway, případně česká Bageterie Boulevard, které nabízejí obdobný sortiment. Leckterým Čechům se při pojmu fastfood taktéž vybaví „kebabárny“ Döner kebab či síť fresh barů Ugo.

USA však nabízí mnohem větší množství řetězců, které na svoji expanzi k nám teprve čekají. Jmenovat lze například Five Guys, Arby's či Wendy's zaměřené na hamburgery, případně Taco Bell nabízející mexickou kuchyni.