Tipy na ty nejlepší dárky pro prarodiče. Zapomeňte na papuče a pyžamo

Prarodiče s vnoučkem ve vánočním oblečení před stromečkem Inside Creative House / Shutterstock.com

Prarodiče bývají, zejména když přijde na vnoučata, nejštědřejšími členy rodiny o Vánocích. Jak se jim ale za jejich lásku a ochotu pod stromečkem odměnit? Máme pro vás nálož tipů, mezi kterými si rozhodně vyberete dárek, jenž udělá radost jak babičce, tak dědovi.

Přečtěte si také

EU chce revoluci v pokutách, pro řidiče skončí beztrestné přestupky v zahraničí

Co koupit k Vánocům babičce a dědečkovi?

Nejhorším zdrojem nápadů na dárky pro prarodiče jsou samotní prarodiče. Většinou se od nich dozvíte, že všechno mají a cokoliv navrhnete, je příliš drahé. Nenechte se ale odradit. Se stářím se zvyšují nároky na udržování si zdravého a pohyblivého těla. Proto jistě babička i děda budou rádi, když dostanou zásobu přípravků pro zdravé klouby. Přibalit k nim můžete ještě nějakou slevovou knížku nebo kupón na léky, aby si prarodiče mohli levněji nakoupit přesně to, co potřebují.

Darujte něco užitečného!

Konopná mast s kostivalem se hodí na bolavé klouby, šlachy, křečové žíly, nebo na proleženiny. CBD konopný olej 5% působí příznivě na imunitní systém a pomáhá udržet normální hladinu cholesterolu v krvi. Nakoupíte u Konopného Táty na www.konopnytata.cz za Kč 1 010,-.

Konopný olej v krabici Konopný táta

Dejte jim dárky, které budou dělat radost celý rok

Vánoce jsou skvělou příležitostí, jak rozdávat radost nejenom pod stromečkem, ale klidně i po celý rok. Stačí vědět, co vaše prarodiče baví. Pokud se jednou za čas rádi oblečou do svátečního a vyrazí do divadla, můžete jim předplatit vstupenky na celou sezónu dopředu. Jindy potěší předplatné jejich oblíbeného časopisu nebo třeba poukaz na masáže či kosmetické služby pro babičku. Fantazii se meze nekladou, stačí jenom trochu pátrat po tom, co prarodiče opravdu využijí.

Praktické dárky, které prarodiče ocení

Stereotyp prarodičů, kteří sedí neustále u televize, je smutný, ale naštěstí většinou neodpovídá realitě. Ve stáří máme dostatek času na svoje koníčky a nemusíme se starat o další věci. Proto velké množství prarodičů tráví hodně času prací na zahrádce, popřípadě u sebe v dílně. Zbrusu nové zahradní náčiní, speciální rukavice nebo třeba nová pila pro dědu, který se pachtí doma s rezavou, určitě přijdou aktivním prarodičům vhod.

Žena zabalená ve vyhřívací dece SENCOR SUB 2000G SENCOR

Dárkem, se kterým nešlápnete vedle, může být vyhřívaná deka. Je jako dělaná pro chladné zimní večery, ale zejména u seniorů, je její využití celoroční, protože pomáhá i při revmatických a svalových bolestech. Novinkou je vyhřívaná deka SENCOR SUB 2000G v XL provedení, která je vyrobena z extra měkkého načechraného beránka, vybavena devíti teplotními stupni a má automatické vypnutí po třech hodinách. Japonská technologie vodičů zaručuje spolehlivost výrobku (PLANEO elektro, 1 499 Kč).

Zajistěte bezpečí a usnadněte komunikaci

Pro prarodiče je nejdůležitější, aby byli schopní co možná nejvíce času trávit se svými blízkými. Starší generace si občas s moderní technikou ne zcela rozumí (ovšem pozor, počítačově gramotných seniorů rychle přibývá), klasický tlačítkový telefon, určený pro starší lidi, ale rozhodně zvládnou. Získají tak možnost kdykoliv zavolat vnoučatům a v případě nouze dají rychle vědět, co se přihodilo. Mezi nejlépe hodnocené mobilní telefony pro seniory patří SENCOR Element P012S. Výhodou telefonu je jeho cena, velký displej i tlačítka a stojánek, který zároveň slouží i jako dobíjecí stanice (PLANEO elektro, 799 Kč) .

Mobilní telefon pro seniory SENCOR Element P012S na stole SENCOR/Canva

Zarámované vzpomínky

Fotografie nejbližších patří k nejcennějším pokladům v domově našich prarodičů. Určitě je potěší, když nové vzpomínky na fotografiích dostanou buď zarámované, aby si je mohli pověsit na zeď, nebo třeba na hrníčku, ze kterého budou každé ráno pít kávu. Pokud jste zastánci spíše elektronické verze fotografií, mohl by vás zaujmout digitální fotorámeček, který oživí nejen vzpomínky, ale i interiér.

Fotorámeček SENCOR SDF 782 BK má kromě velkého displeje v HD kvalitě, také funkci zvukového podkresu MP3/WMA a společně s postupným promítáním vdechne vašim fotografiím život.

Fotorámeček, který umí vyprávět

Nenechte je sedět doma

Společný výlet nebo poukaz na pobyt na nějakém krásném místě je dobrým způsobem, jak zajistit, že se prarodiče nebudou doma kousat nudou. Nemusíte je hned posílat na měsíc do Tater, někdy stačí i předplacený vstup do solné jeskyně, kde mohou v klidu pár hodin společně relaxovat.

Pokud babička a dědeček přece jenom nemají tolik možností, jak cestovat mimo svůj domov, zpříjemněte jim každý den třeba nákupem CD s oblíbenou hudbou nebo novým rádiem. Prolistujte si akční letáky na Kupi.cz, které jsou právě teď plné inspirace, co kupit k Vánocům. Kupovat dárky pro prarodiče nemusí být vůbec složité.