Recept na dokonale hustou domácí horkou čokoládu

Horká čokoláda je nápoj typický pro zimní dny, protože i malý hrnek zahřeje a dokonale zasytí. Receptů na domácí horkou čokoládu je nespočet, ale v každém by měla být vysokoprocentní, kvalitní hořká čokoláda a smetana. Právě tyto ingredience jsou základem pro dokonalý výsledek.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Slavnostní polévka našich prababiček: Je jako vývar, patří do ní droby a zahušťuje se jíškou

Ingredience:

  • 300 ml smetany 30%
  • 80 g kvalitní hořké čokolády 70%
  • 1 lžíce čokoládového pudinku
  • 1 lžička perníkového koření
  • na ozdobu: mini Marshmallows nebo šlehačka
Dvě sklenice s horkou čokoládou Kupi.cz

Postup:

  1. Smetanu zahřejte v hrnci se zesíleným dnem (aby se nepřipálila).
  2. Do horké smetany přidejte nalámanou čokoládu a nechte rozpustit. Průběžně míchejte, aby se čokoláda nepřipalovala ke dnu.
  3. Do horké směsi přidejte lžíci čokoládového pudingu (nápoj tím získá dokonale hustou konzistenci), případně i perníkového koření. Vše důkladně promíchejte.
  4. Do připravených sklenic nalijte čokoládu a dozdobte podle chuti šlehačkou nebo mini Marshmallows.

Zdroj: autorský recept a video Kupi.cz