Lidé hledají způsoby jak ušetřit: Mobilní aplikace proti drahotě, které vyhledají slevy a pomohou prodat nepotřebné věci

Usmívající se žena pracuje s mobilním telefonem, kalkulačkou a notebookem BearFotos / Shutterstock.com

Zdražování se kvůli vysoké inflaci ještě nějakou dobu nevyhneme. Naštěstí ale existuje několik způsobů, jak alespoň částečně ušetřit. K těm nejmodernějším patří mobilní aplikace, které vám pomohou najít slevy, nakoupit módu i vybavení bytu z druhé ruky, ale také prodat to, co už nevyužijete. Jaké jsou ty nejoblíbenější a co všechno umí?

Přečtěte si také

Udělejte si doma oblíbenou tyčinku: Výborné Snickers, po kterých se jen zapráší

Aplikace Kupi

Nákupní rádce a přehledný vyhledávač slev je už několik let dostupný také ve formě praktické aplikace. Stačí si ji zdarma stáhnout v App Store nebo na Google Play.

Kromě přehledu aktuálních akčních letáků je zlevněné zboží přehledně řazeno do jednotlivých kategorií. Během pár sekund tedy zjistíte, kde daný produkt pořídíte nejvýhodněji. Vytvoříte si tu i nákupní seznam a pak můžete vyrazit do obchodu, kde ho budete mít vždy při ruce. Ušetříte tak spoustu času i financí.

I oblečení můžete nakoupit levněji

Vinted

Velmi populární je také platforma Vinted, která pochází z Litvy, ale dnes úspěšně funguje i v mnoha dalších zemích včetně ČR. Jejím prostřednictvím můžete nakupovat oblečení z druhé ruky, ale zároveň ho i prodávat nebo se domluvit na výměně s jinou uživatelkou. Vše funguje pohodlně online a platby jsou díky takzvané Vinted peněžence naprosto bezpečné. Nově je navíc s česko-slovenským tržištěm propojené i Polsko. Uživatelé mají tedy mnohem větší šanci, že najdou svůj vysněný kousek a podaří se jim prodat více věcí.

Žena nakupuje oblečení přes mobilní aplikaci Gorodenkoff / Shutterstock.com

Aukro je rájem sběratelů

I známý aukční portál má dnes podobu aplikace. V dobách jeho největší slávy se na něm dražilo úplně všechno od značkových kabelek přes mobilní telefony, ale dnes jde spíše o platformu pro sběratele, milovníky retro a vintage stylu. Takových kousků tam najdete opravdu hodně a občas narazíte i na vzácnost za skvělou cenu. I Aukro má ale svoje limity a určitě by mohlo uživatelům nabídnout větší komfort a zajímavější funkce.

Nevyhazujto a Daruji za odvoz

Nabízejí se i tyto dvě aplikace, kde seženete spoustu věcí úplně zdarma nebo jen za odvoz. A zároveň se během pár minut zbavíte toho, co už nepotřebujete. Někdo jiný to ještě určitě rád využije.