Recept na pečené hrušky s modrým sýrem a ořechy

Vyzkoušejte tuto netradiční kombinaci hrušky na slano s modrým sýrem a ořechy. Skvěle se hodí jako pohoštění pro návštěvy, k dobrému vínu nebo jen tak, jako odpolední svačinka.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Dotace na opravu rozbitých spotřebičů. Francie dává šanci na druhý život použitým věcem

Ingredience

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 2 hrušky
  • 100 g sýru s modrou plísní
  • 1 hrst vyloupaných vlašských ořechů
  • 2 lžičky medu
  • 1 snítku čerstvého tymiánu
Talíř s hruškami s ořechy, medem a sýrem Kupi.cz

Postup:

  1. Omyté hrušky rozkrojte na půlky a odkrojte z nich „bubáky“. Vydlabejte jadřinec (ideálně si na pomoc vezměte vykrajovač na meloun, který vám práci usnadní).
  2. Půlky vydlabaných hrušek potřete citronem, aby nezčernaly.
  3. Na pekáč si dejte pečicí papír (aby lépe držel tvar, je dobré ho v dlaních zmačkat a rozprostřít).
  4. Seřízněte bříška hrušek, tak, aby se hezky usadily na pekáč. Posypte je modrým plísňovým sýrem, zasypte nadrobno nakrájenými ořechy a přidejte bylinky.
  5. Podle chuti můžete přidat i další koření jako pepř a sůl (s tou však buďte opatrní, protože modrý sýr je většinou hodně slaný, a proto není potřeba dosolovat).
  6. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 15 minut.
  7. Po upečení polijte tekutým medem a podávejte s opečenými bagetkami (mohou být lehce potřené česnekem).

Zdroj: autorský recept, foto a video Kupi.cz