Svačinové boxy s moderní technologií jsou skvělé na výlety i do školy nebo kanceláře

Dívka jí ze svačinového boxu a na ruce má smart hodinky EZ-Stock Studio / Shutterstock.com

Nové technologie pronikají i tam, kde byste je opravdu nečekali. Díky tomu si dnes můžete pořídit třeba chytré svačinové boxy. Některé disponují LCD displejem nebo zařízením na solární energii, jiné šetří přírodu a prostor v tašce či batohu. Zaujmou tedy děti i dospělé. Otázkou ale zůstává, jestli jsou natolik praktické, aby se vám jejich nákup vyplatil.

Přečtěte si také

Znáte výhody vyvýšených záhonů? Méně plevele, slimáků i bolavých zad! Řekneme vám, jak na to

Solární energie pro ideální teplotu

Mezi technologicky nejzajímavější patří boxy s topnou spirálou, která je napájena solární energií. A ještě víc vás možná překvapí, že se hodí i pro studená jídla. Ideální teplotu zajistí za každých okolností. Pokrmy tedy budou chutnější, a navíc zůstanou déle čerstvé, což obzvlášť oceníte u ovoce a zeleniny. Některé boxy mají také zabudovaný teploměr a LCD displej, na kterém teplotu ukazují a zároveň vám umožňují ji regulovat. Musíte ale počítat s větší velikostí a také vyšší cenou než u ostatních boxů.

Pokud chcete vsadit na klasiku, vybírejte v akci

Skladnější než kdy dřív

Jednou z novinek jsou silikonové potravinové boxy ve speciální stohovatelné variantě. Jakmile jídlo sníte, zmenší se tak, že si jich téměř nevšimnete. Pokud tedy nosíte krabičku s obědem do práce, odpoledne vám v tašce zbude spousta místa, třeba na nákup. A samozřejmě se tyto boxy hodí i na výlety a túry. V batohu ušetříte drahocenné centimetry, přesto nezůstanete o hladu.

Ohřívací box na potraviny Iurii Korolev / Shutterstock.com

Udržitelné materiály

Pokud chcete balit svačiny nejen moderně, ale také ekologicky, zkuste místo silikonu 100% recyklovaný plast. Sice je méně skladný, ale díky své pevnosti se jen tak nezničí a do dětských aktovek je jako dělaný. Nejčastěji se používá polypropylen, který pochází z kelímků od jogurtů. Nemusíte tedy mít strach, že by byl recyklát jakkoliv znečištěný nebo nebezpečný.

Přírodní, ekologický i designový

Skvěle se osvědčil i bambus, který také může být recyklovaný. Potraviny uchová stejně dobře jako dřevo a další přírodní materiály, ale na rozdíl od nich se dá mýt v myčce. Jen pro malé děti bambusové boxy nedoporučujeme, protože se s nimi hůře manipuluje. Naopak je ocení teenageři i dospělí, kteří si potrpí na originální design.