Otevírací doba v obchodech 5. a 6. července 2022. Bude mít otevřeno Lidl, Kaufland nebo Obi a IKEA?

Nákupní košík v supermarketu S_E / Shutterstock.com

Letní prázdniny začaly a hned zkraje nás čekají v úterý a ve středu dva státní svátky. V článku se dozvíte, jak během nich budou otevřeny prodejny Lidl, Billa, Tesco, Kaufland nebo Penny Market a další. Kde všude si nakoupíte 5. a 6. července 2022?

Přečtěte si také

Televizní stěna, rohová lavice a umakartové jádro. Jak se bydlelo za socialismu?

V České republice je ročně celkem 13 státních svátků a dnů pracovního klidu. Na letní prázdniny připadají hned dva:

  • 5. července (úterý) se slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje
  • 6. července (středa) se připomíná Den upálení mistra Jana Husa

Jak to bude s otevírací dobou v obchodech s potravinami, elektrem a nábytkem? Ze zákona mohou mít v tyto dva sváteční dny obchody otevřeno. Zeptali jsme se proto zástupců velkých řetězců, jestli udělají výjimku, a z jejich odpovědí jsme sestavili přehled otevírací doby o státních svátcích v červenci 2022.

Kaufland

Oblíbený německý řetězec Kaufland podle slov tiskové mluvčí Renaty Maierl nechá své prodejny otevřené po oba státní svátky, a to v běžné otevírací době, na jakou jsou zákazníci zvyklí. Prohlédnout si aktuální akční leták Kaufland můžete i online.

Lidl

V úterý i ve středu bude ve všech našich prodejnách platit standardní otevírací doba,“ prozradila, jak bude otevřeno během státních svátků v červenci v Lidlu, tisková mluvčí Iveta Barabášová.

Penny Market, Billa, Albert i Tesco zůstanou otevřeny oba státní svátky

Pokud se budete chtít vydat na nákup do prodejen Penny Market, Billa, Albert nebo Tesco, nemusíte se bát vyrazit i v den státního svátku, všechny pobočky zmíněných obchodů zůstanou 5. července otevřeny, stejně tak 6. července.

Globus

I prodejny Globus zůstanou po oba prázdninové státní svátky otevřeny bez změny. Navíc si můžete usnadnit nákup přes online systém iGlobus. Aktuální akční leták Globus najdete společně s dalšími v aplikaci Kupi.cz.

Makro

Státní svátky nezmění otevírací dobu ani v prodejnách Makro. Nakoupíte zde dle běžné otevírací doby.

Datart, Electro World a Planeo Elektro

Také všechny velké řetězce s elektronikou budou během červencových státních svátků v úterý a ve středu otevřeny dle běžné otevírací doby. Prolistujte si leták Planeo Elektro, kde je aktuálně spousta velkých letních slev!

Tip: Pokud vás zajímá otevírací doba o státních svátcích během celého roku, podívejte se na stránky Kupi.cz, kde najdete podrobný přehled, kdy budou mít obchody zavřeno v roce 2022.

IKEA

Chystáte se využít státní svátek k nákupu nového nábytku nebo doplňků do domácnosti? Pak vás jistě bude zajímat otevírací doba 5. a 6. července v IKEA. Švédský řetězec nechá své brány otevřeny po oba státní svátky. Stejně tak můžete vyrazit na nákup do prodejen Jysk, Asko nebo XXXLutz.

Hornbach, Obi, Uni Hobby

Také zahrádkáře a kutily potěší zpráva, že otevírací doba o státních svátcích 5. a 6. července 2022 bude v Obi, Uni Hobby i Hornbachu nezměněna, a tak mohou volno využít na nákupy.

Mountfield

Mohu potvrdit, že ve dnech 5. a 6. 7. budeme mít otevřeno se standardní otevírací dobou ve všech našich prodejních centrech,“ odpověděla redakci na dotaz k otevírací době manažerka komunikací značky Mountfield Kateřina Böhmová.