Rodiče se snaží být více kreativní: Tipy na dárky pro učitele k ukončení školního roku

Dívka dává květinu své učitelce Pixel-Shot / Shutterstock.com

Vytoužené ukončení školního roku se blíží a vaše děti se zaručeně těší na prázdniny. Předtím než odhodí školní batoh do kouta, by měli poděkovat učitelům, kteří se jim v průběhu roku věnovali. Máme pro vás několik tipů na dárky, které učitelům zaručeně udělají radost.

Přečtěte si také

Oblíbený dezert všech Čechů: Recept na luxusní kremrole podle Josefa Maršálka

Obdarovávání učitelů při odevzdávání vysvědčení se stalo nepsaným pravidlem. Zatímco dříve se nejčastěji darovaly květiny nebo čokoláda, dnes je nabídka drobných dárků mnohem širší a rodiče se častokrát snaží být co nejvíce kreativní.

Dárky pro nejlepší učitele

S obdarováváním učitelů počítají také prodejci dárkových předmětů. Před ukončením roku proto do své nabídky zahrnují spoustu tematických drobností, kterými můžete učitelům za jejich práci poděkovat. Oblíbenými dárky jsou například pera, hrnečky, magnetky nebo tabulky s pěkným věnováním přímo pro učitele.

Pro řezané květiny nemusíte jen do květinářství

Vsaďte na kosmetiku

Kosmetický průmysl se těší obrovskému zájmu. Hezky zabalené dárkové sady potěší nejen paní učitelky, ale také pány učitele. V případě, že si nejste jistí, která vůně by vaši paní učitelku potěšila, vsaďte na klasiku. Darovat můžete například ručně vyráběná mýdla v dárkových sadách nebo krémy na ruce.

Dárkový poukaz

Voucher můžete koupit do jakéhokoliv obchodu a paní učitelka si sama vybere dárek, který jí udělá radost. Oblíbené jsou dárkové poukázky do knihkupectví, parfumerií nebo drogerií. Po náročném školním roku však jistě potěší i poukaz na kosmetiku nebo masáž.

Dívka předává paní učitelce zabalený dárek Monkey Business Images / Shutterstock.com

Darujte vzpomínky

Říká se, že paní učitelky na své děti nezapomínají. Určitě je však potěší, když dostanou dárek, který jim třídu svých žáků připomene. Skvělým tipem na dárek je například vytištění společných fotografií z výletů a jejich založení do fotoalba, popřípadě vytvoření fotoknihy. V případě, že nemáte dostatek společných fotografií, radost udělá i fotorámeček s fotkou ze společného focení kolem které se děti mohou podepsat.

  • TIP: Hezké rámečky na fotky a fotoalba seženete v různých rozměrech a designech například v prodejnách Pepco, Kik nebo v supermarketech.
Darujte vzpomínky v designovém rámečku

Praktický dárek potěší vždy

Paní učitelka jistě ocení i praktické dárky. Skvělými tipem je skládací košík, který využije nejen při nákupu, nebo powerbanka, na kterou můžete lihovým fixem napsat věnování. Drobným, ale přesto velmi pěkným dárkem pro paní učitelku může být i vonná svíčka.

Květina a čokoláda je klasika

Jak jsme už zmiňovali, květinami se učitelé obdarovávají od nepaměti. V případě, že se vám nechce nic nového vymýšlet, zůstaňte při klasice. Květinou se nedá nic pokazit a je jen na vás, jestli upřednostníte řezané květiny, nebo květiny v květináči. Čím dál větší oblibě se těší také darovat bylinky nebo kytice z ovoce. V případě, že se rozhodnete pro květinu, nezapomeňte přidat i milý vzkaz, aby paní učitelka věděla, od koho dárek dostala.

Na poslední chvíli dokáže všechno zachránit větší čokoláda nebo bonboniéra, která je také klasickým dárkem. Nezapomeňte sledovat aktuální slevové letáky a nakupte drobnosti pro učitele se slevou.