Albert spustil e-shop a potraviny doručí zákazníkům zdarma

Rozvoz eshopu Albert Albert

V minulosti se zdála myšlenka e-shopů s čerstvými potravinami nereálná, ale v rukou velkých společností není nic nemožné. Stále více obchodů zjišťuje, že mít e-shop znamená velkou konkurenční výhodu a možnost, jak oslovit zákazníky, kteří nemají čas nebo možnost jít si potraviny osobně nakoupit. Jedním z nich je Albert. Dal si za cíl, aby si jeho zákazníci mohli koupit čerstvé potraviny online. Od května mohou využít nejen aplikaci, ale i webové stránky k tomu, aby si zboží nakoupili.

Přečtěte si také

Action: Diskont, kde více než 1 500 položek má cenu nižší než 25 Kč, oznámil, že otevírá už 66. prodejnu v Česku

Jak služba od Alberta funguje?

Albert spustil svou službu na webu www.albertdomuzdarma.cz.

  1. Abyste mohli službu využít, je zapotřebí se zaregistrovat na tomto webu nebo v mobilní aplikaci Albert Domů Zdarma dostupnou pro Android i iOS.
  2. Když jste přihlášení, vyberete si vše, co potřebujete.
  3. Výše nákupu musí být alespoň 500 Kč, a když zákazník nakoupí nad 1500 Kč, dostane automaticky 10 % slevu. Takový přístup zajisté motivuje k větším nákupům.
  4. Následně stačí objednávku dokončit a vše je vyřízené. Pracovníci vše připraví, nákup zabalí do papírových tašek a vyrazí za zákazníkem. Předem ho informují o času doručení. Blížící se nákup může sledovat v detailu objednávky přímo na mapě.

Doručení je zcela zdarma. Jediným omezením je zatím lokalita. Služba je aktuálně dostupná jen pro 3 města, konkrétně pro Brno, Olomouc a Ostravu. Celkem může službu využívat zhruba 700 tisíc lidí.

Albert Domů Zdarma Albert

Albert sází na přehlednost a jednoduchost

E-shop je přehledně rozdělený do kategorií, takže má zákazník pocit, jako když nakupuje v prodejně, ale nenadře se s košíkem. Nabídka je velmi rozsáhlá, obsahuje tisíce položek a nedávno byla rozšířena i o mražené produkty. K dispozici jsou čerstvé potraviny, trvanlivé potraviny, ale i tisíce položek nepotravinového zboží. Nabídku sortimentu nejvíce ovlivňuje skutečnost, jaké zboží je pro zákazníky atraktivní. Počet položek se tedy průběžně navyšuje.

„Víme, že naši zákazníci aplikaci velmi rádi využívají. Skvěle se hodí například pro objednávky cestou z práce v autobuse. Její použití je velmi flexibilní, protože telefon má každý pořád u sebe. Pro velký týdenní nákup z domova ale část z nich jistě ocení možnost pohodlného výběru na velké obrazovce. Věříme, že obě varianty si najdou své podporovatele,“ sdělil ředitel komunikace obchodu Albert Jiří Mareček.

Najděte si akci na máslo v Albertu

Kupte se slevou Máslo.

Porovnat slevy

Nápad, který má smysl

Albert sice není prvním, kdo přišel s e-shopem pro nákup potravin, ale někdy je vhodné počkat. Když vidíte, že něco funguje u konkurence, pravděpodobně to bude fungovat i u vás. Albert má výhodu v tom, že je mezi zákazníky dobře známý, na trhu je přes 30 let a po celé České republice má přes 340 obchodů. Služba je ještě na počátku a bude se pravděpodobně brzy rozšiřovat i pro další města.

Konkurence nespí, dovoz potravin domů nabízí Tesco, Penny a bude i Billa

Z nákupu potravin online se stal trend, a pokud chce konkurence držet krok s dobou, nesmí zůstat pozadu. Stále více známých obchodů nabízí možnost nákupu potravin online.

Svým online prodejem je známé Tesco, které ho nabízí v e-shopu nakup.itesco.cz.

Velké plány má také Penny Market, který se svým e-shopem pennydomu.cz zatím rozváží po Plzni.

V letošním roce se dočkáme také e-shopu známého supermarketu Billa.

Je velmi pravděpodobné, že další e-shopy budou následovat. Jelikož jsou pohonné hmoty stále dražší a lidé jsou pohodlnější, dá se očekávat, že nákupy potravin online budou stále populárnější.