Krémová a lahodná ředkvičková pomazánka s tvarohem a kozím sýrem
Ředkvičky jsou plné vitaminu C a nejlépe chutnají jen tak na krajíci s máslem. Pokud však chcete překvapit něčím výjimečným, připravte si podle našeho videoreceptu lahodnou ředkvičkovou pomazánku s tvarohem a ovčím sýrem.
Na 4 porce budete potřebovat:
- 150 g ředkviček
- 50 g kozího sýra
- 100 g polotučného tvarohu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- sůl
- pepř
Základ pro originální pomazánku
- 1 domácí chléb s podmáslím
- klíčky řeřichy
Kupi.cz
Postup:
- Omyjte ředkvičky a jednu větší dejte stranou. Zbylé kousky nastrouhejte nahrubo do mísy a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
- Kozí sýr nastrouhejte najemno a v misce jej smíchejte spolu s tvarohem, solí, pepřem, octem a olejem.
- Pomazánku podávejte na chlebu, toastovém chlebu či jiném pečivu, ozdobenou nakrájenými plátky ředkvičky a klíčky řeřichy.