Krémová a lahodná ředkvičková pomazánka s tvarohem a kozím sýrem

Ředkvičky jsou plné vitaminu C a nejlépe chutnají jen tak na krajíci s máslem. Pokud však chcete překvapit něčím výjimečným, připravte si podle našeho videoreceptu lahodnou ředkvičkovou pomazánku s tvarohem a ovčím sýrem.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Báječná žebírka, která se rozplývají na jazyku: Udělejte si legendární Memphis žebírka podle známého šéfkuchaře

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 150 g ředkviček
  • 50 g kozího sýra
  • 100 g polotučného tvarohu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • sůl
  • pepř
Základ pro originální pomazánku
  • 1 domácí chléb s podmáslím
  • klíčky řeřichy
Krajíce chleba s ředkvičkovou pomazánkou s kozím sýrem Kupi.cz

Postup:

  1. Omyjte ředkvičky a jednu větší dejte stranou. Zbylé kousky nastrouhejte nahrubo do mísy a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
  2. Kozí sýr nastrouhejte najemno a v misce jej smíchejte spolu s tvarohem, solí, pepřem, octem a olejem.
  3. Pomazánku podávejte na chlebu, toastovém chlebu či jiném pečivu, ozdobenou nakrájenými plátky ředkvičky a klíčky řeřichy.