Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninkou a baby špenátem

Milujete chřest a nevíte, co z něj připravit? Receptů na jídla z chřestu je spousta a nám se osvědčila kombinace se špenátem. V našem videoreceptu jsme si pohráli i se servírováním a výsledkem je chřestový krém s opečenou slaninou servírovaný jako cappuccino.

Přečtěte si také

8. srpna slavíme Mezinárodní den koček. Víte, jaký typ kočičího steliva je nejlepší?
8. srpna slavíme Mezinárodní den koček. Víte, jaký typ kočičího steliva je nejlepší?

Recept na chřestové cappuccino se slaninou a baby špenátem

Ingredience na 4 porce:

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 20 ml olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 l vody
  • 1 zeleninový bujón
  • 100 g plátků anglické slaniny

Kde teď najdete slaninu za dobrou cenu?

  • 15 g másla
  • 200 ml smetany (31%)
  • 50 g baby špenátu
Chřestové „cappuccino“ s křupavou slaninkou a baby špenátem Kupi.cz

Postup:

  1. Chřest očistěte a odřízněte dřevnaté konce. Nakrájejte na kousky a hlavičky chřestu odložte stranou.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte chřest bez hlaviček, zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón a na mírném ohni vařte 20 minut.
  3. Mezitím na plech vyložený pečicím papírem rozložte plátky slaniny, překryjte je dalším listem pečicího papíru a zatěžkejte druhým plechem. Vložte do trouby a pečte 15 minut na 180 °C.
  4. Hlavičky chřestu krátce orestujte v pánvi na rozehřátém másle. Vložte je do misky a dejte stranou.
  5. Do hrnce přilijte smetanu a povařte. Odstavte z plotny, přidejte baby špenát, promíchejte a směs rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Hotovou polévku přelijte do hrnků. Podávejte ozdobené hlavičkou chřestu a nalámaný slaninový chips.