Čím nahradit originální kapsle Nespresso? Tipy na skvělou kávu ze supermarketu

Šálek kávy a kolem kapsle Nespresso makesushi1 / Shutterstock.com

Jste milovníkem kávy a propadly jste kouzlu kapslových kávovarů, které do světa vynesla značka Nespresso? Pokud ano, jistě jste někdy řešili dny, kdy vám došly originální kapsle. Zapomněli jste si je objednat, zásilka je na cestě nebo zkrátka Nespresso butiky máte z ruky? Není nic jednodušší než se vydat do nejbližšího marketu pro jejich náhradu.

Přečtěte si také

Nákupy v Polsku už nebudou výhodné. Země neprodlouží nulové DPH, může za to nízká inflace

Originál Nespresso

Nespresso, jako jediná značka kapslové kávy, má vlastní „kávové“ butiky, kde kapsle můžete koupit. Nejvíc jich najdete v Praze, nicméně pár dalších také v několika městech po celé republice. Pohodlnější nákup zrealizujete prostřednictvím jejich e-shopu, kde můžete využít také recyklaci prázdných kapslí přes kurýra, který vám zásilku doručí až ke dveřím.

Nezmeškejte kávové kapsle v akci

Kapsle vždy po ruce

V nabídce marketů najdete nepřeberné množství kapslí do všech domácích kapslových kávovarů, tedy Nespresso, Tassimo, Dolce Gusto a Tchibo Cafissimo. Výběr se liší podle velikosti navštíveného obchodu, nicméně v každém marketu na ně narazíte (s výjimkou Penny marketu). Nemusíte se tedy bát, že shánění kapslí bude náročné.

Ruce drží kapsle a zrnkovou kávu Gulcin Ragiboglu / Shutterstoc.com

Nabídka pro každého milovníka kávy

Nejrozšířenější náhradu za originální kapsle Nespresso nabízí francouzská značka L'or, která na trh uvedla 13 druhů včetně bezkofeinové varianty a nabídku rozšiřuje během roku o zajímavé limitované edice. Kdo je příznivcem klasických kaváren, jako je anglická síť Costa Coffee nebo americký Starbucks, může si jejich kávu vychutnat i doma, jelikož obě zmíněné značky nabízí variantu na kávovary Nespresso (Starbucks má variantu i pro kávovary Dolce Gusto).

  • Máme pro vás tip: varianta kapslí Kapsle Dolce Gusto AH Perla bude v nabídce do 10. května v Albertu za 89,90 Kč.

Další variantou pro zmiňované Nespresso kávovary je italská značka Davidoff či Vergnano, nebo německý Jacobs. Nabídka kapslové kávy se neustále rozšiřuje, tak si jistě každý z nás přijde na chuť té své.

Recyklace aneb pryč s odpadem ekologicky

Originální kapsle Nespresso lze recyklovat přímo v jejich buticích nebo u kurýra, jak jsme už v článku zmiňovaly. Nově zahájily sběr a recyklaci kávových kapslí (jakékoliv značky) společnost Tesco a Nestlé.

Sběrné boxy najdete prozatím v Praze a středních Čechách, v jedenácti vybraných Tesco marketech (Eden, Letňany, Nový Smíchov, Skalka, Zličín, Brandýs nad Labem, Čelákovice, Kladno, Kralupy nad Vltavou, Mělník, Říčany). Vybrané kapsle projdou recyklací a najdou využití při výrobě produktů pro dům, zahradu nebo zemědělství.