Co darovat k MDŽ? Inspirujte se našimi tipy na dárky, které stihnete koupit cestou z práce

Žena držící kytici My Ocean Production / Shutterstock.com

Věděli jste, že Mezinárodní den žen je oficiálním svátkem už od roku 1977? Oslava ženskosti každoročně připadá na 8. března. Manželky, přítelkyně, babičky, maminky i dcery a kamarádky si (nejen) v tento den zaslouží vaši pozornost. Potěšte je dárkem a dejte jim vědět, že na ně myslíte.

Přečtěte si také

Vyzkoušejte 4 netradiční recepty s mochyní: Zeleninový salát, salsu, steakovou omáčku či čatní

Kytice květů

Pravděpodobně nikoho nepřekvapí, že se v seznamu hned na prvním místě objevily květiny. Jde o sázku na jistotu. Darovat můžete například jednu růži nebo rovnou celou kytici. Ideální je zvolit oblíbenou květinu ženy, určitě se však neurazí, ani když se do jejího vkusu netrefíte.

Za květiny si letos výrazně připlatíte

Oproti loňskému roku ceny za řezané květiny výrazně zdražily, a to až o 30 procent. Svazek chryzantém stál například v minulém roce ve Zlíně 59 korun, zatímco letos si za stejný pugét z peněženky musíme vytáhnout 75 korun. Gerbery jsou pak dražší o 20 korun. Květinářství Florea.cz prodává jednu květinu karafiátu za 38 korun, tulipán lze koupit pod 30 korun, narcis za 9 korun. Růže vyjdou mnohonásobně dráž, jedna květina vyjde okolo 90 korun, za nejdražší odrůdu Ever Red pak zaplatíte až 115 korun. Mnohem levněji se pak dají koupit řezané květiny v supermarketech.

Ženy jistě potěší také květina v květináči. Skvěle se hodí například tolik oblíbené orchideje, aloe vera, mini růže nebo levandule.

Kupi

Ovocná kytice nebo sladký box

Má vaše žena ráda květiny? Překvapte ji originální kyticí z pochutin nebo boxem plným ovoce či sladkostí. Obsahovat mohou jahody v čokoládě, ovoce vyřezávané do nejrůznějších tvarů, sladkosti nebo malou drobnost v podobě plyšové hračky či láhve alkoholu. Tyto moderní kytice a boxy můžete vyrobit sami nebo je objednat v lepších květinářstvích.

Ani s bonboniérou nešlápnete vedle

Mnohé ženy potěší i čokoláda, ale i tu prodejci meziročně zdražili zhruba o pětinu. U některých výrobků zůstala cena stejná, ale výrobci zmenšili balení. Výhodnost nabídky si nejsnáze ověříte na Kupi.cz, kde si zkontrolujete cenu za jednotku nebo gramáž.

V akci teď pořídíte výhodně například pralinky Lindor Lindt, za 119,90 Kč nebo oblíbenou bonboniéru Merci od 79,90 Kč.

Kupi

Zákusky, donuty nebo dortíky

Ženy milují sladké. Zmrzlina, tiramisu, tartaletky nebo americké donuty patří mezi nejpopulárnější dobroty současnosti. Nabídka cukráren je opravdu široká, ale na Mezinárodní den žen může být většina zákusků vyprodaná. Proto doporučujeme laskominy dopředu objednat.

Dárková krabice, ve které jsou různě ozdobené jahody v čokoládě, s kyticí růží Arina P Habich / Shutterstock.com
Potěšte každou ženu krásnou květinou

Kosmetika

Každá žena se o sebe ráda stará. Překvapte ji oblíbenou kosmetikou nebo parfémem. K dostání jsou také dárková balení nebo vtipné sady s věnováním.

Tip: Potěšte svoji blízkou například jemným sprchovým gelem Dove od 69,90 Kč nebo parfémem Alverde za 279,90 Kč.

Šperky

Tento dárek pravděpodobně nikdy nevyjde z módy. Darovat můžete náušnice, náhrdelník nebo náramek. Před výběrem je dobré odpozorovat, zda žena, pro kterou je dárek určený, preferuje zlato, stříbro, nebo například chirurgickou ocel.

Romantická večeře

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Oslavte Mezinárodní den žen s milovanou ženou chutnou večeří. Můžete rezervovat místo v oblíbené restauraci, vyzkoušet netradiční degustační menu nebo připravit večeři doma. Každá žena ocení snahu a bude ráda, když si bude moct od vaření odpočinout. Podívejte se na naše osvědčené recepty.

Nezapomeňte na přípitek

Dárková poukázka

Nepřesvědčil vás žádný z našich tipů? Nevadí! Potěšte dárkovou poukázkou a výběr nechejte na obdarované. Můžete zvolit poukaz do knihkupectví, drogerie nebo obchodu s oblečením. Ruku na srdce, každá žena chodí do obchodu a tak ji určitě potěšíte také poukázkou do jejího oblíbeného supermarketu, kterou stihnete koupit cestou z práce v jakékoli prodejně u pokladny.

Slavíte Mezinárodní den žen? A jaký dárek letos zvolíte? V případě, že jste se rozhodli pro vlastnoruční výrobu ovocné kytice nebo přípravu romantické večeře, nezapomeňte se podívat na aktuální akční nabídky.