Svátek zamilovaných slaví dva z pěti Čechů. Ty nejlepší valentýnské dárky pro ni

Mladý muž a žena se objímají, žena má v ruce dárek 4 PM production / Shutterstock.com

Svátek všech zamilovaných zná téměř 98 procent Čechů a slaví ho zhruba 40 procent z nich. Podle průzkumu Češi svým partnerům nejčastěji dopřávají večeři, čokoládu nebo kytici. Někteří muži si myslí, že tento svátek vymysleli obchodníci, aby si „namastili kapsy“. Valentýn by ale rozhodně neměl být o tom, že jen koupíte nějaký dárek, abyste splnili povinnost. Ve skutečnosti ani tak nejde o dárek, důležité je hlavně věnovat svému protějšku čas a pozornost. Tento den můžete také využít k vyžehlení svých vroubků.

Přečtěte si také

Obchodní centra v Praze prochází rekonstrukcí. Kdy znovu otevře Máj a Kotva?

Jak vybrat valentýnský dárek pro ni?

Mnoho mužů ignoruje tajné signály, které jim ženy dávají. Je pravda, že některé ženy mluví tolik, že informace jdou jedním uchem tam a druhým ven, ale zkuste jim více naslouchat.

Náhle zjistíte, že je žena nespokojená se svými starými hodinkami, že vám ukazuje, které boty se jí líbí nebo kam by chtěla na dovolenou. Když danou ženu znáte a nasloucháte jí, brzy budete vědět, jaký dárek bude nejvhodnější.

Pokud váš protějšek znáte krátce nebo jste třeba tajný ctitel, dejte si při výběru dárku pozor. Ne každá žena nosí náramky, nejspíš nebudete znát její velikost bot a ne všichni ocení poukaz na tandemový seskok. Dárek nemusí nutně šokovat, měl by hlavně potěšit. Bonboniéra ve tvaru srdce a puget růží je mnohdy dostatečným a příjemným vyznáním lásky.

Dárek, který nic nestojí

Vaše vyvolená pravděpodobně už ví, že dostane dárek, ostatně v televizi, v rádiu i na internetu lze vidět nespočet valentýnských reklam, které se ignorovat nedají. Netuší však, že ji překvapíte mnohem více. Co kdybyste uklidili celý byt, konečně vymalovali a udělali jí radost třeba tím, že nebude muset vařit? Náhle uvidíte, že hmotný dárek vůbec není tak podstatný.

Zkuste třeba už od dveří rozsypat okvětní lístky růží a pustit romantickou hudbu. Můžete vybrat nějaký romantický film, udělat rezervaci v luxusní restauraci, pozvat ji na noční plavbu v parníku po Vltavě nebo jí po náročném dni dopřát smyslnou masáž. Takto už to pro vaši partnerku nebude jen o nových náušnicích, ale ráda si později vzpomene na to, jak umíte být pozorný.

Osobní dárek

Na Valentýna se zaměřte na dárky symbolizující lásku. Co třeba stejné přívěsky, které budete oba nosit? Můžete zvolit také dárky, na kterých jsou vygravírovaná vaše jména nebo fotky. Jde o velmi osobní a krásné dárky, na nichž je evidentní, že jste si dali záležet.

V akci vyberte třeba krásnou květinu

Kupte se slevou Růže.

Porovnat slevy

Co takhle zarámovaná fotografie z vašeho prvního rande? Populární je například snímek noční oblohy ze dne, kdy jste se seznámili. Den seznámení je vaším magickým číslem, které můžete využít k mnoha účelům. Sázkou na jistotu jsou rovněž šperky, které mají vyryté datum vašeho seznámení. Internet je skvělou inspirací, ale vždy musíte vybírat včas, jinak bude dárek muset počkat na jinou příležitost.

Květiny a dort

Velmi důležité jsou květiny. Pokud k nim váš protějšek nemá odpor, vždy vybírejte růže nebo kytice, které je obsahují. Nechávat toto na poslední chvíli není dobrý nápad, můžete stát hodinovou frontu na květiny a nakonec vybírat ze zbylých zvadlých kusů. Květiny se dají i objednat a je mnoho služeb, které se na rozvoz růží specializují.

S bonboniérou ve tvaru srdce nešlápnete vedle

Vhodné je myslet i na něco na zub. Nemusíte objednávat celý dort, ale představte si tu radost z dortíku ve tvaru srdce a s vašimi jmény. V mnoha cukrárnách vám ho rádi připraví, ale objednejte ho s předstihem. Pokud zapomenete, nevadí, nákupní regály jsou plné bonboniér, u kterých bylo myšleno na romantický vzhled.

Zapomenout na Valentýna je neodpustitelné, proto si datum 14. 2. zakroužkujte v kalendáři a dárek vždy vybírejte předem.