Toužíte po lesklých a krásných vlasech? Domácí šampony a masky umí zázraky

Žena, která si rozčesává umyté vlasy puhhha / Shutterstock.com

Toužíte po krásných a lesklých vlasech? Vyzkoušeli jste různé šampony, kondicionéry a masky, ale stále nejste spokojení? Tak to je nejvyšší čas vyzkoušet péči o vlasy bez chemie. Přírodní produkty dokážou s vašimi vlasy hotové zázraky. A snadno si je vyrobíte i doma.

Přečtěte si také

České tvarůžky dobyly svět: Zapáchají, ale chutnají výborně a pomáhají při hubnutí

Jak vyrobit domácí šampon?

Nechcete už vaše vlasy zatěžovat silikony, sulfáty a parabeny, které jsou obsaženy v běžných šamponech? V současnosti už na trhu seženete celou řadu přírodních šamponů bez chemie. Připravit si je ale můžete i sami doma. Víme, jak na to!

Rýžová voda

O čínských ženách je známo, že mají krásné, lesklé a pevné vlasy. Tajemství se skrývá ve staré čínské vesničce Huangluo – již ve starověku zde ženy k mytí vlasů používaly, stejně jako císařské princezny, vodu, ve které uvařily rýži.

Zkuste to také a budete koukat!

Miska s rýžovou vodou, ve které si žena namáčí ruku NANTAWAN PATAMAROT / Shutterstock.com

Jedlá soda

Domácí šampon z jedlé sody? Ano. Stačí půl šálku sody a k tomu tři šálky vody. Připravenou a protřepanou směs aplikujte na vlasy – celé je namokřete, promasírujte a poté opláchněte půl hrnkem jablečného octa. Samotná soda nesmí být na hlavě více než 3–5 minut.

Jak vyrobit domácí kondicionér?

Když máte hotový domácí šampon, zkuste si připravit také domácí kondicionér. Máme pro vás jeho přírodní verzi. Smíchejte 2 polévkové lžíce citronové šťávy se čtvrtlitrem horké vody. Umyté vlasy směsí přelijete a opláchněte – a rázem budou měkké a půjdou snadno rozčesat.

Jak vyrobit domácí masku na vlasy?

Dopřejte svým vlasům trochu péče navíc. Jednou týdně na ně aplikujte jednu z těchto masek a vaše vlasy budou zdravé a lesklé. Masku vždy naneste na vlhké vlasy, zabalte je do ručníku, nechte působit alespoň půl hodiny a poté důkladně opláchněte.

Avokádová maska na poškozené vlasy

V mističce rozmačkejte půlku zralého avokáda, přimíchejte dvě lžíce kokosového oleje a lžíci medu.

Pivní maska pro muže

Půl hrnku odstátého piva smíchejte se lžičkou olivového oleje a vaječným žloutkem. Kvasnice a vitamin B, obsažené v pivu, dodávají vlasům sílu a hebkost.

Miska s rozmačkaným avokádem, vedle je položený hřeben a rozpůlené avokádo kazmulka / Shutterstock.com

Vaječná maska na vlasy bez lesku

Rozkvedlejte jedno vajíčko a přimíchejte k němu tři lžíce olivového oleje a lžíci citronové šťávy.

Jaké oleje používat na vlasy?

Trápí vás suché vlasy? Lámou se vám a třepí se konečky? Vmasírujte do nich mírně teplý olej – napraví vlasovou texturu a je skvělý pro zdraví pokožky hlavy. Který olej je nejlepší?

Kokosový olej

Funguje na všechny typy vlasů, seženete ho všude a je cenově dostupný. Tento typ oleje má mnoho benefitůodstraňuje lupy, napravuje roztřepené konečky, zjemňuje vlasy a podporuje jejich růst. A taktéž je ochrání před ztrátou bílkovin. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte extra panenský kokosový olej.

Arganový olej

Díky vysokému obsahu vitamínů E, B5 a vyšších mastných kyselin vlasy revitalizuje a dodá jim potřebné látky pro zdravý růst. Navíc navrací vlasům vitalitu, lesk a hloubkově je hydratuje.

Mandlový olej

Vlasy výrazně regeneruje, hydratuje a dodává jim lesk. Je údajně jedním z nejlepších stimulátorů růstu vlasů a hodí se zejména na suché, krepaté a kudrnaté vlasy.

Zdroj: Medicalnewstoday.com, Kupi.cz