Ani Ježíšek k vám netrefí potmě: trendy vánoční osvětlení a dekorace

Vánoční dekorace s LED světly RETLUX RETLUX

Stále stoupá obliba přírodních materiálů, jako je dřevo, papír nebo sklo. A ani vánoční světelné dekorace nejsou výjimkou. Pořídit si tedy můžete závěsné papírové hvězdy, skleněné koule, dřevěné svícny nebo světýlka imitující padající déšť, a to všechno s moderním LED osvětlením. Barvy roku – šedá a žlutá – se prosazují i zde, jen žlutá se změnila na slavnostnější zlatou.

Přečtěte si také

Jak se správně rozmrazuje maso? Sepsali jsme chyby, které dělá většina z nás a riskuje tak zdraví

Proč zvolit osvětlení s LED žárovkami?

Ruku v ruce s udržitelnými materiály jde celková šetrnost k životnímu prostředí, ke které mimo jiné přispívají i kvalitní a úsporné LED zdroje. Mají velmi nízkou spotřebu energie a vydrží vám i při častém používání dlouhé roky – dříve běžné halogeny nebo klasické žárovky se jim v těchto ohledech nemohou rovnat.

Kromě toho mají i další výhody. Netvoří žádný nebezpečný odpad a nerozžhaví se tak, aby byly hrozbou pro vaše děti nebo domácí mazlíčky. Ceny jsou navíc srovnatelné s ostatními typy osvětlení. Menší závěsné ozdoby nebo svícny pořídíte většinou do 400 Kč a u velkých světelných řetězů se vejdete zhruba do 1 000 Kč.

Elegantní zlatá i luxusní bílá s efekty

Vedle elegantní zlaté nebo minimalistické šedé se prosazuje i opravdu výrazná bílá se zajímavými efekty, díky kterým vaši výzdobu nikdo nepřehlédne. Ve svém bytě nebo domě tak vytvoříte tu správnou vánoční atmosféru.

Vánoční světelný déšť, který můžete ovládat

Osvětlení v podobě padajících světýlek vyčaruje kouzelnou vánoční atmosféru ve vaší domácnosti. Vánoční světelný déšť snadno zavěsíte na zeď, do okna nebo třeba na balkón a následně si vyberete z 8 režimů svícení. Pro ještě krásnější efekt můžete jednotlivé kusy mezi sebou spojit. K dostání na e-shopu Darky.cz za 339 Kč.

Dalším naprosto božským tipem je světelný závěs. Jedná se o příjemné dekorativní osvětlení, které využijete na Vánoce i po celý rok. Závěs je vhodný do ložnice i na pergolu. A opět jako u světelného deště je možnost dálkového ovládání. K dostání na e-shopu Darky.cz za 339 Kč.

Světelný déšť Darky.cz

Dekorace do interiéru, které se neokoukají

A jak pracovat se světelnými dekoracemi v interiéru? Adventní věnec na stole můžete ozdobit jen malými světýlky, v okně se pak budou vyjímat hvězdy s LED diodami nebo elektrický svícen. Vybírat můžete mezi minimalistickým skandinávským designem a zdobnějšími variantami. Vše nakoupíte například ve specializovaném e-shopu Retlux.cz.

RETLUX

Exteriérové osvětlení

Pokud máte zahradu, určitě nezapomeňte umístit osvětlení i tam. Vaše hosty může o svátcích vítat třeba sob, stromeček nebo jiný efektní světelný objekt. Většina LED svítidel se do exteriéru hodí, ale pro jistotu si to raději ověřte. Na zajímavé slevy narazíte na internetu i v hobby marketech Obi, Uni hobby nebo Baumax hlavně těsně před Vánoci.

RETLUX

V jednoduchosti je krása

Čím jednodušší design zvolíte, tím více prostoru najdete pro jeho využití. Například jemným světelným nanořetězem můžete ozdobit okno, stůl, postel nebo krb. A uklízet ho nemusíte ani po Vánocích, protože je jako dělaný na oslavu Valentýna, narozeninovou párty nebo svatbu.