Vánoční průvodce: Čím potěšit babičku a dědečka a jaké jsou nejlepší dárky pro prarodiče?

Zabalené dárky a vánoční dekorace Ostanina Anna / Shutterstock.com

Známe to snad všichni. Chtěli bychom své prarodiče na Vánoce něčím obdarovat, ale místo tipu na vhodný dárek od nich slyšíme, že „nic nepotřebují”. A protože se ani my s takovou odpovědí nechceme smířit, přinášíme vám tipy na dárky pro babičku s dědou, které jim zaručeně udělají radost.

Přečtěte si také

Udělejte si doma oblíbenou tyčinku: Výborné Snickers, po kterých se jen zapráší

Darujte zdraví

Fráze, že zdraví máme jenom jedno, rozhodně není otřepaná a už vůbec ne v případě nejstarších členů rodiny. Právě pro je zdraví tou nejvzácnější komoditou, o níž je třeba důkladně pečovat. I proto u našich babiček a dědečků najdeme spousty léků, doplňků stravy a mastí, které jim usnadňují každodenní život.

Darujte jim kousek zdraví i vy. Dopřát jim můžete třeba kvalitní gel na bolest kloubů či vitamínové doplňky stravy v dárkovém balení. Mrkněte se do letáků jednotlivých lékáren a nasbírejte inspiraci.

  • Tip: Darovat můžete třeba doplněk stravy pro zdravé klouby. Na výběr máte například Doplněk stravy na klouby Colafit od 599 Kč/150 ks nebo Doplněk stravy na vazy, klouby a šlachy Kamzík Cemio za 599 Kč/120 ks nebo Doplněk stravy na klouby Klokan Barny's od 329 Kč/120 ks.
Darujte svým bližním dávku zdraví

Balíček plný dobrot

Ač je to nepříjemná pravda, prarodiče často počítají každou korunu a koupit si během roku něco, co by si přáli, není v jejich možnostech. A právě tehdy nastává vaše chvíle. Zkuste prarodiče potěšit něčím, co mají rádi, a dopřejte jim hýčkání, jaké si zaslouží.

Můžete jim třeba sestavit dárkový balíček kvalitních pochutin, jako je výběrová káva, čaj, oblíbený likér, čokoláda, olivy či chutná francouzská paštika. Uvidíte, že váš pečlivý výběr dobrot od srdce ocení. Sledujte akční letáky na Kupi.cz a sestavte svůj balíček pochutin z nabídky supermarketů a hypermarketů. Když vybrané položky nakoupíte v akci, můžete pak balíček sestavit každému z prarodičů zvlášť.

Dárková krabice s džemy a dalšími drobnostmi Netrun78 / Shutterstock.com

Poukaz na nákup potravin

Vybrané obchodní řetězce nabízí svým zákazníkům k zakoupení i vouchery na nákup. Chcete-li ulehčit jejich rozpočtu, určitě prarodiče potěšíte i dárkovým poukazem na nákup v jejich oblíbeném hypermarketu.

Takový poukaz nabízí třeba Penny Market, který navíc umožňuje nahrát na dárkovou kartu částku, která vyhovuje přímo vám. Karta má platnost rok od nabití, lze s ní platit jako s klasickou platební kartou, a navíc ji lze průběžně dobíjet, pokud je třeba. Podobně fungují i dárkové karty v obchodech Billa, Tesco, Albert či Lidl. Můžete tak zvolit obchod podle toho, ve kterém vaši prarodiče nakupují nejraději.

Pro vášnivé zahradníky

Patří-li vaše babička nebo dědeček k vášnivým zahrádkářům a během celého roku se s radostí starají o záhony, můžete je obdarovat vybraným vybavením pro práci na zahradě či sazenicemi některých květin. Skvělým pomocníkem může být například elektrická sekačka trávy, drtič větví nebo fukar na listí, díky němuž váš dědeček už nikdy nebude muset vzít do ruky hrábě.

  • Tip: Na Kupi.cz najdete akční letáky obchodů OBI, HECHT či BauMax, kde snadno vyberete dárky pro dům a zahradu. Sledujte je a vychytejte výhodnou nabídku na vybrané výrobky.
Elektrická sekačka na trávu m.mphoto / Shutterstock.com

Šicí stroj či holicí strojek

Snad každá druhá babička má doma šicí stroj, s jehož pomocí si sem tam upraví šaty nebo zkrátí záclonu. Co takhle darovat jí nový stroj, který zvládne 7 druhů stehů, disponuje zpětným chodem pro zapošití, vestavěným osvětlením a bohatým příslušenstvím? Takový je třeba šicí stroj SINGER 8280. Podívejte se i po ostatních druzích v akčních letácích elektra.

A aby to dědečkovi nebylo líto, obdarujte jej třeba kvalitním holicím strojkem, který zvládne mokré i suché holení, disponuje zastřihovačem a provozem na baterii. Holicí strojky značek Philips, Braun či Panasonic pořídíte též v dalších elektroprodejnách.