Pozor na nebezpečnou kremžskou hořčici, která se prodávala v obchodech: Obsahuje úlomky kovu

Hořčice, v pozadí regály supermarketu Canva / Kupi.cz

Řetězec Kaufland vydal v těchto dnech varování před konzumací nebezpečné kremžské hořčice, kterou nabízel ve všech svých prodejnách. Prodejce tento výrobek preventivně stáhl z prodeje, protože nelze vyloučit, že může obsahovat malé kovové částečky. Nemáte ji doma také?

Přečtěte si také

Céčka byla radostí dětí z 80. let. K čemu původně sloužila a co odstartovalo jejich popularitu?

Nebezpečná kremžská hořčice s úlomky kovu

Společnost KAND s.r.o. vydala prohlášení, ve kterém se omlouvá za nepříjemnosti, které zákazníkům a prodejcům vznikly v souvislosti se stažením jednoho z jejich výrobku. Konkrétně se jedná o Malva Kremžskou hořčici 400 g s datem minimální trvanlivosti 19. 02. 2022.

„Žádáme spotřebitele, aby se zdrželi konzumace výše uvedeného produktu se stanoveným datem minimální trvanlivosti a uvedenou šarží. Výrobek mohou zákazníci vrátit v místě prodeje, kupní cena jim bude vrácena, vzkázal výrobce spotřebitelům prostřednictvím webových stránek řetězce Kaufland, který zmíněnou kremžskou hořčici prodával.

  • Stahování se týká pouze výrobku Malva Kremžská hořčice 400 g s datem minimální trvanlivosti 19. 02. 2022.
  • Ostatní výrobky prodávané v prodejnách Kaufland nejsou tímto opatřením dotčeny.

V polovině srpna jsme vás informovali o nebezpečné hrubozrnné soli, která obsahovala úlomky skla. Výrobce nařídil okamžité stažení, avšak bohužel, stejně jako v případě kremžské hořčice se i sůl již dostala do oběhu a doma ve své spíži ji může mít stále velké množství domácností. Varování před její konzumací stále platí.