Recept na křupavé topinky s hříbky

Nasbírali jste plný košík žampionů nebo hříbků a už nevíte, co s nimi? Máme pro vás superrychlý a křupavý recept, který se bude hodit třeba na večeři. Kromě hub potřebujete jen pár ingrediencí, které určitě máte doma, a za deset minut už můžete hodovat.

Přečtěte si také

Lidl ve Velké Británii stahuje kvůli riziku alergických reakcí oblíbenou sladkost. Stejná se prodává i v Česku

Pokud nejste nadšenými sběrači hub, ovšem rádi si na nich pochutnáte, žampiony pořídíte v obchodech po celý rok za pár korun. Výhodou tohoto receptu také je, že na topinky můžete použít i starší chléb. Jestli vám tedy doma zrovna nějaký zbyl, nemusíte ho hned vyhazovat. Zužitkujte ho v tomto receptu.

Co budete potřebovat?

Postup přípravy:

  1. Rozpalte část oleje na pánvičce. Houby nakrájejte na plátky a dejte je smažit.
  2. Přidejte k nim kostičku másla, nakrájenou cibuli a česnek. Osolte, opepřete a přihoďte tymián a kmín.
  3. Restujte na mírném plameni, dokud houby nezezlátnou. Nakonec posypte čerstvou pažitkou, vyndejte směs z pánve a odložte stranou.
  4. Na pánvičce rozpalte nový olej a opečte plátky chleba z obou stran. Pokud je na vás varianta s olejem příliš těžká, můžete chléb opéct i na sucho.
  5. Opražené topinky položte na talířek a přidejte usmažené houby.

Hotovo! Snadná večeře či svačina, kterou zvládne připravit i méně šikovný kuchař, je na stole. Tak dobrou chuť!